Den 17 mars samlas restaurangbranschen i Umeå för Framtidens Krogkulturs årliga Summit – ett forum som i år fokuserar på hållbart ledarskap i hög- och lågsäsong. Årets tema belyser särskilt utmaningarna för krögare i mindre städer, glesbygd och turistorter.
Elvira Lindqvist, kock och ordförande för Framtidens Krogkultur: ”Restaurangbranschen står inför stora utmaningar när det gäller att skapa trygga och jämställda arbetsplatser. Genom att arrangera Summit här i Umeå, där vi har både Restauranghögskolan, Umeå universitet och en framstående restaurangscen, vill vi både få och sprida viktiga perspektiv och lösningar.”
Programmet, som äger rum på Blå Huset, är fullspäckat med föreläsningar, panelsamtal och workshops. Fokus är att stärka ledarskap och personalutveckling, som utgör avgörande områden för branschens kompetensförsörjning. Summit 2025 syftar också till att skapa möten mellan unga som är på väg in i restaurangbranschen och etablerade krögare, näringslivet, producenter och utbildningsanordnare.
Alla som arbetar i eller har intresse för restaurangbranschen är välkomna till Summit 2025. Deltagare får en unik möjlighet att ta del av värdefulla insikter och verktyg för att stärka sin verksamhet. Anmälan sker hos Framtidens Krogkultur.
Unikt gästspel med nationella toppkockar
Redan lördagen den 15 mars arrangeras ett exklusivt gästspel på P5 i Kulturhuset Väven. Sex av Sveriges främsta kockar kommer att skapa en unik meny baserad på norrländska råvaror i samarbete med Gotthards Krog. Kockarna bakom gästspelet är:
- Frida Nilsson – Restaurang Furuhem
- Sofia B Olsson – Restaurang Vrå
- Linnea Liljedahl – Linnea & Peter
- Elvira Lindqvist – Projektledare lokal gastronomi Dalarna
- Emelie Nielsen – Restaurang Lundsbrunn
- Erik Videgård – Frilans
Om Framtidens Krogkultur
Framtidens Krogkultur är en ideell förening grundad 2022 som arbetar för en jämställd, trygg och attraktiv restaurangbransch, med fokus på ledarskap, utbildning och arbetskultur.