Ikoniska Villa Foresta värvar Janni Berndt Dahl som director of wine och restaurangchef för Restaurang WS. Janni kommer närmast från rollen som wine director och restaurangchef på takrestaurangen Spesso, där hon har varit verksam sedan öppningen 2020. Utöver sin professionella erfarenhet har Janni nyligen blivit tilldelad den prestigefyllda titeln champagneriddare av vinorden l’Ordre des Coteaux de Champagne.

”Att bli en del av Villa Foresta och få chansen att vidareutveckla vinupplevelsen för våra gäster är en fantastisk möjlighet. Jag ser fram emot att dela min passion och mitt kunnande med både gäster och kollegor, och att tillsammans bygga vidare på Villa Forestas redan fantastiska dryckesarv”, säger Janni Berndt Dahl.

Villa Foresta på Lidingö är med sina barer och de två restaurangerna Restaurang WS och Lilla Verandan en destination för mat- och dryckesentusiaster, där förstklassiga råvaror kombineras med en noggrant utvald dryckesmeny.

”Vi vill att Villa Foresta ska vara en självklar destination där både vin- och matälskare känner sig som hemma. Med Janni vid rodret för vår dryckessatsning tar vi stolt nästa steg mot att bli en ännu starkare aktör inom gastronomi och gästupplevelser. En plats där alla våra gäster trivs och känner sig välkomna, med ett glas av något riktigt bra i handen. Med Jannis expertis och passion för vin, kommer vi att lyfta både vårt vinutbud och service till nya nivåer”, säger Robert Gynne, destinationsdirektör för Villa Foresta.

Janni Berndt Dahl har en gedigen meritlista från några av Sveriges mest renommerade restauranger och har även en framträdande roll som ordförande i Svenska Sommelierföreningen. Under sin karriär har hon tävlat i Sommelier-SM och bidragit till att utveckla branschen genom sitt arbete med svenska mästerskapen.

Villa Foresta öppnade i augusti 2024 efter en omfattande renovering, med ambition att vara hela Lidingös vardagsrum – en mötesplats där passion för mat, vin och service i världsklass står i fokus.