Vid torsdagens näringslivsgala i Malmö stod det klart att det svenska hotell- och restaurangföretaget ESS Group tog hem priset Malmö Greater Copenhagen Business Award. Nominerade finalister i kategorin var även läkemedelsbolaget Ferring Pharmaceuticals och Köpenhamns flygplats.

I motiveringen till ESS Groups vinst står bland annat att: ”Företaget lockar många danskar till Skåne samtidigt som man trycker på gasen och expanderar i Danmark.” I portföljen finns exempelvis badhotellet Marienlyst i Helsingör, Ystad Saltsjöbad och MJs i Malmö. Bolaget håller även på att bygga ett nytt hotell vid stranden i Køge. Priset mottogs av Anders Nilsson som är head of operations och partner på ESS Group.

Totalt delades åtta priser ut vid galan. Bland annat utsågs Malmö Chokladfabrik till Årets Malmöföretag och Julius Malmström och Emelie Löfmark som driver nöjeskoncernen Julius Production mottog priset Bästa Malmöambassadör. Galan ägde rum på Malmö Live och arrangerades av Malmö stad och Swedbank tillsammans med ett flertal partners.

Källa: News Øresund