Under helgen 1–2 april har det varit premiär för tre nya linjer till Spanien från två flygplatser i Sverige som Norwegian inte tidigare har trafikerat. Med spanskt tema invigdes de första flygningarna från Stockholm Skavsta Airport och Växjö Småland Airport.

Under lördagen den första april invigdes två nya linjer. Då lyfte premiärflygningarna från Stockholm Skavsta Airport till Alicante och från Växjö Småland Airport till Malaga. Under söndagen var det dags för premiärflygningen från Stockholm Skavsta Airport till Malaga. 

I höstas lanserade Norwegian direktflyg till Spanien från två flygplatser som bolaget tidigare inte har trafikerat. Nu har de nya linjerna startat och från Stockholm Skavsta Airport flyger Norwegian två gånger i veckan till Alicante och två gånger i veckan till Malaga. Från Växjö Småland Airport flyger Norwegian till Malaga en gång i veckan.

”Vi hoppas att de nya linjerna till spanska solkusten uppskattas eftersom Spanien är ett av svenskarnas absoluta favoritländer som de gärna återvänder till. Med de nya direktflygen blir det både lättare och snabbare för de som bor i närheten av Skavsta eller Växjö att kunna resa dit”, säger Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian. 

Stockholm Skavsta Airport har ett stort upptagningsområde för resenärer från hela Stockholms län, Södermanland och Östergötland. 

Till Växjö Småland Airport kommer resenärer från hela Småland men även från Blekinge, Halland och Västra Götaland. 

Fakta om de nya linjerna
  • Stockholm Skavsta Airport (NYO)–Alicante (ALC)  Två avgångar i veckan, på onsdagar och lördagar.
  • Stockholm Skavsta Airport (NYO)–Malaga (AGP)  Två avgångar i veckan, på onsdagar och söndagar.
  • Växjö Småland (VXO)–Malaga (AGP)  En avgång i veckan, på lördagar.

Under första säsongen 2023 kommer de nya linjerna att trafikeras mellan april och slutet av oktober. Fler linjer och fler avgångar kan komma att lanseras senare.