Icelandair och Turkish Airlines har tecknat ett codeshare-avtal. Med detta avtal kommer de två flygbolagen att tillhandahålla nya anslutningar till sina kunder och utöka antalet destinationer inom båda bolagens nätverk. Icelandair-passagerare i Nordamerika och på Island kan ansluta österut via Turkish Airlines nätverk till Istanbul. Turkish Airlines globala passagerare som kommer från Asien eller Mellanöstern kan ansluta västerut via Icelandairs nätverk till Island och Kanada.

Avtalet undertecknades vid IATAs årsstämma i Istanbul söndagen den 4 juni. Det ökar kraftigt båda flygbolagens erbjudanden för bättre anslutningar där kunder kan resa med en enkelbiljett och få sitt bagage incheckat till slutdestinationen.

”Vi är glada över att vi undertecknat detta codeshare-avtal med Icelandair. Med detta avtal strävar vi efter att förbättra resemöjligheterna som erbjuds våra passagerare genom våra nätverk. Vi är också så glada att veta att detta partnerskap med Icelandair kommer att medföra en anmärkningsvärd fördel för båda flygbolagen ur ett kommersiellt perspektiv”, säger Turkish Airlines vd Bilal Ekşi.

”Vi är glada över att Turkish Airlines, flygbolaget som flyger till fler länder i världen än något annat, är vår senaste codeshare-partner. Vår strategi är att samarbeta med flygbolag som fokuserar på likasinnad kundservice och öppnar nya spännande möjligheter för våra kunder. Med det nya avtalet kommer de två flygbolagens nätverk att bli bättre sammankopplade, vilket i hög grad ökar möjliga flygförbindelser för våra kunder”, säger Bogi Nils Bogason, Icelandairs vd.