Massiv kapacitet, ansiktsigenkänning vid gaten, 163 butiker och mer väntar passagerare på Abu Dhabi International Airport Terminal A.

Enligt Arabian Business News så kommer Abu Dhabi International Airport Terminal A att öppna den 1 november 2023, vilket innebär en stor ökning av passagerarkapaciteten i Abu Dhabi och stärker emiratets ställning som ett globalt flygnav. Etihad Airways ceremoniella flygning kommer att äga rum den 31 oktober innan terminalen öppnas för allmänheten den 1 november. Den nya terminalen kommer att förbättra reseupplevelsen genom toppmoderna faciliteter för passagerare och flygbolag i regionen.

Flyglinjer kommer att gå övergå till Terminal A i tre faser under två veckor:

  • Wizz Air Abu Dhabi och 15 andra internationella flygbolag kommer att börja flyga från den nya terminalen den 1 november.
  • Från den 9 november kommer Etihad Airways att flyga 16 gånger per dag innan bolaget, tillsammans med Air Arabia Abu Dhabi och 10 andra flygbolag, börjar flyga fullt ut från sin nya hemvist den 14 november.
  • Från den 14 november kommer 28 flygbolag att vara i full drift från Terminal A.

När Terminal A är i full drift kommer den att ha 35 000 kvadratmeter butiksyta med 163 butiker och utskänkningsställen för mat och dryck, som erbjuder passagerare ett brett utbud av mat- och shoppingupplevelser. Med tre gånger så stor terminal som tidigare, och flyg till 117 destinationer över hela världen, utvidgas nu frekvensen och räckvidden för flyg till och från Abu Dhabi.