Global Business Travel Association (GBTA), som är den samlande rösten för den globala affärsreseindustrin, stöder beslutet från Biden-administration att inte längre kräva att icke-amerikanska resenärer som reser in i USA via flyg-, land och hamnar måste vara fullt vaccinerade mot covid-19 och kunna uppvisa tillhörande bevis på vaccination på begäran.

De nya bestämmelserna träder i kraft den 12 maj, och sammanfaller med Biden-administrationens beslut om att folkhälsokrisen med coronaviruset nu är över och presidentiella kungörelse om flygresor, som också träder i kraft samma dag.

GBTA har varit aktiva under hela pandemin för att stödja en säker och genomtänkt återöppning av USA och en återgång till fritt resande, särskilt för internationella resenärer.

”När vi markerar den nuvarande fasen när det gäller pandemin, kommer denna senaste utveckling att fungera som en stark drivkraft för att uppmuntra och underlätta internationella flygresor. Det kommer att bidra till att ytterligare bana väg för affärsresor och deras avgörande roll för att stödja och göda tillväxt inom ekonomi, företag och team runt världen om. Det kommer också att hjälpa till att frigöra kritisk tid och resurser, såsom global personal och drift av flygbolag och flygplatser, vilket bidrar till en förbättrad passagerarupplevelse”, säger Suzanne Neufang, vd för GBTA.