Ethiopian Airlines har återigen cementerat sin position som Afrikas ledande flygbolag, och tog i år hem inte mindre än fem prestigefyllda utmärkelser.

Ethiopian Airlines blir för sjätte året i rad Afrikas ledande flygbolag vid Skytrax World Airline Awards. Ethiopian Airlines Group är både det snabbast växande flygbolaget globalt och det ledande flygbolaget på kontinenten, och i år har de återigen säkrat sin position som Afrikas främsta flygbolag genom att vinna fem prestigefyllda utmärkelser vid Skytrax World Airline Awards. 

”Vi är verkligen glada över att få ta emot dessa topputmärkelser. Att bli krönt med Skytrax prestigefyllda utmärkelser under flera år på raken är ett bevis på vårt engagemang för att leverera högkvalitativa tjänster. Vi är otroligt stolta och tacksamma över förtroendet från våra kunder”, säger Ethiopian Airlines Groups vd, Mesfin Tasew. Utdelningen ägde rum under Paris Air Show som hölls i Paris, Frankrike den 20 juni 2023. 

Ethiopian Airlines segrade i följande kategorier:
  1. Bästa flygbolag i Afrika 2023, för sjätte året i rad
  2. Bästa Business Class-flygbolag i Afrika 2023, för femte året i rad
  3. Bästa flygbolag i ekonomiklass i Afrika 2023, för femte året i rad
  4. Bästa catering ombord i Business Class i Afrika 2023, för andra året i rad
  5. Renaste flygbolaget i Afrika 2023

Om Ethiopian Airlines
Ethiopian Airlines Group (Ethiopian) är det snabbast växande flygbolaget i världen och den största flygbolagskedjan på kontinenten. Under sina sjuttiosju framgångsrika år har Ethiopian, det snabbast växande flygbolaget, blivit en av kontinentens ledande flygbolag och är oöverträffat när det gäller effektivitet och operationell framgång. Ethiopian dominerar den afrikanska passagerar- och fraktnätverket och driver den yngsta och mest moderna flygflottan till över 150 inhemska och internationella passagerar- och fraktdestinationer över fem kontinenter. Ethiopians flygflotta består av ultramoderna och miljövänliga flygplan som Boeing 737, 777, 787, Airbus A350-900 och Bombardier Dash 8-400 med dubbla hytter, med en genomsnittlig flottålder på sju år.