Kanadas största flygbolag, Air Canada, etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport i juni nästa år. Med två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan blir Air Canada ett viktigt tillskott till Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med Kanada såväl som den nordamerikanska marknaden.

Air Canada, som är det största bolaget för reguljär flygtrafik på den inhemska och internationella marknaden till och från Kanada, kommer att etablera sig på Stockholm Arlanda Airport med två direktlinjer från och med den 12 juni nästa år. De två direktlinjerna kommer inte bara att koppla samman den svenska huvudstaden med de största städerna i Kanada, Montreal och Toronto, utan även fungera som en viktig anslutning till hela Kanada och Nordamerika. Air Canada är en av grundarna av Star Alliance och deras omfattande nätverk av linjer bidrar till att underlätta för såväl handel som turism.

”Det finns ett stort förtroende för den svenska flygresemarknaden och Air Canadas satsning på direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport är ett tydligt tecken på detta”, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia. ”Air Canada kommer att spela en viktig roll för att knyta samman Stockholm med väletablerade marknader i Kanada, såväl som Nordamerika och resten av världen. Swedavias huvudmål är att öka uppkopplingen och Air Canadas stora nätverk underlättar för människor att träffas, oavsett om det är för affärer, turism eller för att besöka familj och vänner”, säger han.

”Vi fortsätter vår strategi att stärka våra globala nav i Toronto och Montreal och vi är mycket glada över att ytterligare stärka Air Canadas närvaro i norra Europa genom att nu addera Stockholm Arlanda Airport i utbudet. Toronto och Montreal är de tredje och fjärde största transatlantiska naven, och vi fortsätter att stärka våra utbud till Skandinavien från dem”, säger Mark Galardo, Executive Vice President, Revenue and Network Planning på Air Canada.

”Toronto och Montreal har utvecklats strategiskt för att underlätta vidare transport genom Air Canadas omfattande nordamerikanska nätverk och, med non-stop Dreamliner-flyg till Stockholm, erbjuder vi kunderna val och lätthet när de reser mellan Nordamerika och Sveriges huvudstad. Tillsammans med vår utökade kapacitet till Köpenhamn kommer vi att trafikera upp till 17 flygningar per vecka i sommar från Toronto och Montreal till Stockholm och Köpenhamn. Vi ser fram emot att välkomna kunder ombord på våra flygningar”, fortsätter Mark Galardo.

Från och med den 12 juni 2024 kommer Air Canada att trafikera linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN)–Toronto (YYZ) två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar, fram till slutet av sommarschemat. Linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN)–Montreal (YUL) kommer att trafikeras tre gånger i veckan, på måndagar, onsdagar och lördagar, fram till slutet av sommarschemat.

Båda linjerna kommer att trafikeras av en Boeing 787-8 Dreamliner, med plats för 255 passagerare med tre kabiner för kunderna att välja mellan, inklusive Signature Class med liggande säten, Premium Economy och Economy Class.

Om Air Canada
Air Canada är Kanadas största flygbolag och en av grundarna av Star Alliance, världens mest omfattande flygtransportnätverk. Air Canada tillhandahåller reguljärtrafik direkt till mer än 180 flygplatser i Kanada, USA och internationellt på sex kontinenter. Den har en fyrstjärnig ranking från Skytrax. Air Canadas Aeroplan-program är Kanadas främsta reselojalitetsprogram, där medlemmar kan tjäna eller lösa in poäng på världens största flygbolagspartnernätverk med 45 flygbolag, plus genom ett omfattande utbud av varor, hotell- och biluthyrningsbelöningar. Dess fraktdivision, Air Canada Cargo, tillhandahåller flygfraktlyft och anslutning till hundratals destinationer på sex kontinenter med Air Canadas passagerar- och fraktflygplan. Air Canada siktar på att uppnå ett ambitiöst nettonollutsläppsmål från all global verksamhet till 2050. Air Canada-aktier handlas på TSX i Kanada och OTCQX i USA.