Valen hölls vid alliansens årliga bolagsstämma, som ägde rum den 28 juni 2023. André Vietor från Spaniens Bco Congresos är alliansens nya president, som tar över efter Nancy Tan från Singapore-baserade Ace: Daytons Direct (Int’l), Sumate Sudasna från Thailands Conference and Destination Management (CDM) är ny vicepresident, och Caroline Knies från svenska Meetagain är ny kassör. De nya styrelseledamöterna tjänstgör de två kommande åren, och började den 1 juli 2023.

“Jag känner mig väldigt privilegierad att leda World PCO Alliance som den nya president”, säger André Vietor, som också har varit ordförande för International Association of Professional Congress Organizers (IAPCO) från 2006 till 2008, samt som ordförande för IAPCOs utbildningsakademi från 2012 till 2017. ”Jag hoppas kunna föra arvet efter Nancy Tan vidare, vår omedelbara tidigare president. Och tillsammans med de andra alliansofficerarna ser jag fram emot en spännande framtid för våra partners från världens alla hörn och för att tillhandahålla globala lösningar för regionala och internationella föreningsmöten.”

”Jag är väldigt glad över att få tjäna Alliansen som den nya Vice ordförande”, säger Sumata Sudasna, en industriveteran med över 30 års erfarenhet som också är ordförande för Thailand Incentive and Convention Association (TICA), under sin åttonde mandatperiod.

”Jag är angelägen om att stödja André Vietors ledarskap för och skapa fler möjligheter för våra partners och industrin i ett större perspektiv”, säger Caroline Knies, ”Jag är också hedrad att få vara med i alliansens styrelse. Tillsammans med presidenten, vicepresidenten och generalsekreteraren är jag övertygad om att vi kommer att vårda alliansens fortsatta tillväxt.”

Kaoru Shibuta, direktör och verkställande rådgivare, Congrès Inc. omvaldes till alliansens generalsekreterare och sekretariatet kommer att fortsätta att ledas av företaget, baserat i Japan.

World PCO Alliance grundades 2009 och ger ledarskap inom mötesledning genom leverans av strömlinjeformade och effektiva möten runt om i världen. Alliansens mandat inkluderar kollektivt utbyte av utbildning, teknik och annan information till ömsesidig nytta för mötes- och eventindustrin och för att säkerställa en effektiv global marknadsföring för sina kunders evenemang. Organisationen består av 19 ledande PCOer inom mötesindustrin från hela världen.