Magnus Östlund återvänder till Strawberry och Clarion Hotel för rollen som hotelldirektör för nya Clarion Hotel Karlatornet. Hotellet beräknas öppna i september i år, men Magnus börjar arbeta i juni.

Efter över 15 år med en gedigen karriär inom Strawberry (före detta Nordic Choice Hotels), återvänder nu Magnus Östlund till företaget för att anta rollen som vd för Clarion Hotel Karlatornet, som är beläget i Göteborgs mest innovativa och snabbt växande stadsdel: Lindholmen.

”Magnus besitter en imponerande erfarenhet inom hotellbranschen, kombinerat med modern tydlig ledarstil och nyfikenhet med ett starkt driv. Hans genuina passion för hotellverksamhet, tillsammans med ett imponerande CV av erfarenheter, skapar en röd tråd för hans kommande uppdrag. Detta är något som vi på team Clarion Hotel värdesätter mycket. Vi är glada över att se en sådan talang återvända ’hem’ till Clarion”, säger Miri Sumiq, driftsdirektör för Clarion Hotel Sverige, som menar att Magnus är en perfekt matchning för Clarion Hotel Karlatornet.

Magnus Östlund har omfattande erfarenhet av hotellbranschen och har senast tjänstgjort som arenachef för Vasakronan med ansvar för öppningar och affärsutveckling av deras coworkingkoncept. Under sina tidigare år på Strawberry har Magnus innehaft ledande befattningar som hotelldirektör för Comfort Göteborg och Quality Hotel Park i Södertälje, samt som Projekt- & Öppningschef för framstående satsningar inom Quality Hotel såsom The Box, The Mill och The Weaver.

”Strawberry är ett bolag som alltid har legat mig varmt om hjärtat med helt rätt värderingar och med hjärtat på rätt ställe, men framförallt en spännande och rebellisk företagskultur. Jag har under mina tre år utanför branschen haft ögonen på bolaget och hållit mig uppdaterad för att jag visste att jag en dag ska jag tillbaka. Nu kom möjligheten, och dessutom till Clarion Hotel Karlatornet, ett hotell som tillhör Göteborgs nya landmärke på expansiva och spännande Lindholmen. Med Clarion Hotel Karlatornet stärker vi positionen för Strawberry ytterligare på västkusten som en mötes- och eventpartner, men också destination Lindholmen för både affärsresenären och weekendgästen”, säger Magnus Östlund.