Sophie Helin har lämnat rollen som direktör för koncernens två hotell i Uppsala för att istället utveckla signaturhotellet med 494 rum i centrala Stockholm. Tanken är att locka den urbana upptäckaren oavsett om det är stockholmare eller internationella gäster inom affärs- och privatsegmentet.

”Vi fokuserar på mötet mellan människor i en häftig miljö, vilket jag ser fram emot att arbeta vidare med”, säger Sophie Helin. ”Gästerna bjuds in till vad vi kallar för vårt base camp. Här får man känslan av att mat serveras direkt från lägerelden, kanoter dinglar i taket och välbefinnande och gemenskap står i centrum.”

Stort fokus blir det på att fortsätta utveckla takvåningen och den urbana retreaten The Nest. ”Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor få välkomna gäster till en riktig friluftsupplevelse mitt i stan”, säger hon.

Sophie Helin har arbetat inom Scandic sedan år 2004 och har under sina år i bolaget samlat en bred erfarenhet av uppdrag inom ekonomistyrning och genom driftnära, ledande positioner runt om i landet. Hon har en magisterexamen i ekonomi och är diplomerad coach inom ledarskap och personlig utveckling. 

De senaste åren har Sophie Helin varit lokalt engagerad inom Svenskt Näringsliv i Uppsala och har lång erfarenhet av mentorskap, bland annat genom koncernens interna ledarskapsprogram. I sin nya roll fortsätter hon att arbeta vidare som ledande mentor inom Scandic i Stockholm och mellersta Sverige.