Solveig Voldheim blir kedjedirektör för Comfort Hotel i Norden och Baltikum.

Efter nästan sju år som driftsdirektör för Comfort Hotel Norge tar nu Solveig Voldheim klivet upp till en nyinrättad tjänst som kedjedirektör för hela Comfort Hotels verksamhet i Norden och Baltikum. ”Solveig Voldheim är själva personifieringen av vad Comfort Hotel ska vara. Hon är framåtblickande, uppdaterad, modig, tänjer på gränser och har en stark passion för både hotellupplevelser, människor och hållbarhet. Genom hennes ledarskap har vi fått fram många fantastiska chefer och talanger i Comfort Hotel och med ett ännu större mandat kommer hon att stärka varumärket ytterligare”, säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer för Nordic Choice Hotels.

Hotellkoncernen byter namn till Strawberry i år, men de fyra kedjorna Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel och Clarion Collection Hotel lever vidare. Comfort Hotel har positionerat sig som kedjan med centrala hotell.

”Vi har lyckats ta positionen som det ledande alternativet för den som vill ha hållbara hotellupplevelser till ett riktigt bra pris. Samtidigt har vi en rad möjligheter att vidareutveckla Comfort Hotel, speciellt när vi i år tar steget från att tillhöra ett renodlat hotellföretag till ett upplevelseföretag. Jag är otroligt motiverad att vara med i den utvecklingen”, säger Solveig Voldheim, tillträdande kedjedirektör för Comfort Hotel.

Voldheim var hotelldirektör på Comfort Hotel Xpress Youngstorget och Comfort Hotel Xpress Central Station, båda i Oslo, innan hon 2016 blev verksamhetsdirektör i kedjan efter att ha blivit utsedd till ”årets hotelldirektör” i alla Nordic Choice Hotels. Voldheim har en kandidatexamen från Central St. Martins i London och en från Akershus University College.

Om Comfort Hotel: 38 hotell i Norge, Sverige, Danmark och Litauen.