Kusthotellet Styrsö, som öppnar 2025, är beläget i hjärtat av Göteborgs skärgård. Hotellet kommer att erbjuda 50 rum, varav 10 sviter, utformade för att attrahera både fritidsresenärer och affärsgäster. Nu väljer hotellet att sälja alla sina 10 sviter. Konceptet möter efterfrågan på bekymmersfritt boende och återhämtning, samtidigt som svitägarna får en säker avkastning.

Kusthotellet Styrsö kombinerar genuin charm med modern design och lägger stor vikt vid hållbarhet och socialt ansvar. Det korta avståndet från Göteborg gör det till en idealisk destination för både korta och längre vistelser, året runt. 

”Med en kombination av tidlös charm från traditionella badhotell, lokal förankring och modern elegans, erbjuder Kusthotellet Styrsö en upplevelse för gästerna. Här kommer man kunna avnjuta havets smaker i vår inbjudande bistro, låta sig skämmas bort i vår härliga wellnessavdelningen, och upptäcka öns natursköna omgivningar och rika historia genom ett omfattande utbud av aktiviteter. Vi strävar efter att erbjuda en vistelse som förenar det bästa av alla världar”, säger Anna Olbers, vd på Hotel Legacy Group, som arbetar med preoperations samt inrednings- och upplevelsekoncepten för Kusthotellet Styrsö.

Visionen för hotellet är att bli Västkustens mest självklara destination, där äventyr möter avkoppling, året om. Men det som gör Kusthotellet Styrsö till något alldeles extra är att du här kan köpa dig en alldeles egen hotellsvit. Hotellsviterna kallas Serenity Suites, ett växande internationellt koncept för rofyllda platser man återvänder till för återhämtning och vila. Människor söker inte längre bara platser att besöka, utan platser att komma tillbaka till år efter år. En Serenity Suite på Kusthotellet Styrsö kostar cirka sex miljoner kronor, och är därefter helt underhållsfritt. Sviterna kan utnyttjas 12 veckor per år eller mindre, enligt önskemål. De erbjuder alla bekvämligheter och återhämtningsmöjligheter, med vidsträckt havsutsikt från den stora balkongen och Styrsös fantastiska natur runt knuten.

”Vi ser stort intresse från medelstora företag i Göteborg som vill erbjuda sina anställda en förmån där miljöombyte bidrar till återhämtning och minskad stress. Även privatpersoner attraheras av bekvämt och bekymmersfritt boende med säker avkastning och helt utan förpliktelser. Den finansiella modellen är unik i Sverige och mycket förmånlig”, säger Tobias Larsson, projektutvecklare på fastighetsbolaget Densify, som bygger Kusthotellet Styrsö.

Bakom Kusthotellet Styrsö står Tannergård Invest AB, Tannergården AB, Sirius Rederi AB och Furetank Rederi AB.

Fakta om Serenity Suites på Kusthotellet Styrsö
  • Kusthotellet Styrsö har byggstart 2024 med planerad öppning sensommar 2025.
  • Totalt finns 10 hotellsviter på 55 m², vardera med 5–6 bäddar.
  • Rummen har loft med takfönster samt alla önskvärda bekvämligheter som kök med diskmaskin, tvättmaskin, stor balkong och fantastisk havsutsikt.
  • Tillgång till wellnessavdelning och året-runt-uppvärmd utomhuspool.
  • Den finansiella modellen är helt ny; en hotellsvit kostar cirka 6 miljoner kronor men är därefter helt utan förpliktelser.
  • Årlig avkastning är 300 000 kronor om sviten inte utnyttjas. För varje vecka den används minskar avkastningen med 20 000 kronor. Det innebär att du kan använda sviten 4 veckor per år och ändå få en avkastning på 220 000 kronor.