Nicki Eby, blivande vd på Clarion Hotel Grand Helsingborg: ”Jag är så otroligt glad över att få möjligheten att återvända till Helsingborg och att få chansen att leda och utveckla Clarion Hotel Grand Helsingborg. Det känns som att cirkeln sluts i och med att jag kommer hem igen.”

Det var hotell-sommarjobbet på fjällstationen Saltoluokta, 1992, som fick Nicki Eby att förälska sig i fjällen för första gången. Sedan dess har hon jobbat inom besöksnäringen, både till fjälls och i städer, och lockat gäster till både destinationer och hotell. Sedan 2017 har hon haft rollen som vd på Clarion Hotel Grand Östersund.

”Jag älskar verkligen besöksnäringen, och den har format mig till den jag är: passionerad med ett stort driv att skapa varma och välkomnande mötesplatser för både våra gäster och medarbetare. Jag ser möjligheter i det mesta och vågar säga ja till oväntade samarbeten, nätverk eller evenemang. Jag tror verkligen att verksamheter kan nå ännu lite längre genom att våga titta utanför boxen mer ofta”, säger Nicki Eby. 

I januari tog Clarion Hotel Grand Östersund hem priset som Clarion Hotel of the Year på Nordic Choice Hotels interna vinterkonferens. 

”Jag tycker att det är viktigt att ta tillvara på våra interna talanger på alla nivåer, såsom ledare och medarbetare, och jag älskar att lyfta och utmana folk till nya höjder. Nicki lyckades driva sitt hotell med team i Östersund till att ta hem det prestigefyllda priset som ’Clarion Hotel of the year’, och nu ser jag fram emot att följa hennes resa i Helsingborg”, säger Miri Sumiq, driftsdirektör för Clarion Hotel Sverige.

Clarion Hotel Grand Helsingborg är ett klassiskt hotell och ett historiskt landmärke mitt i centrala Helsingborg. Hotellet har 158 hotellrum och sex konferenslokaler och en restaurang. Nicki Eby börjar sin nya tjänst med start maj 2023.