Efter att ha studerat i Schweiz och arbetat på välrenommerade hotell i bland annat Shanghai och Vilnius, har Marcus Scholz nu äntligen återvänt till sin hemstad Helsingborg. Med en lång och framgångsrik karriär bakom sig tar han nu på sig rollen som hotelldirektör för Radisson Blu Metropol Hotel, som drivs av Winn Hotel Group.

Med mer än tio års erfarenhet från ledande befattningar på hotellkedjor som Scandic och Nordic Choice Hotels har Marcus Scholz en imponerande bakgrund inom hotellbranschen. Som ny hotelldirektör på Radisson Blu Metropol Hotel i Helsingborg kommer hans passion för att leverera enastående gästupplevelser och arbetsglädje att spela en central roll för hotellets framgång. Som stolt helsingborgare brinner Marcus även för stadens utveckling och ser fram emot att bidra till dess fortsatta tillväxt.

 ”Vi är glada att ha Marcus Scholz som en del av vår hotellfamilj och vi är övertygade om att hans gedigna erfarenhet och starka lokala anknytning kommer att lyfta vår verksamhet i Helsingborg till nya höjder”, säger Anders Junger, vd och koncernchef på Winn Hotel Group.

Radisson Blu Metropol Hotel är beläget i centrala Helsingborg, endast ett stenkast från centralstationen, stadens strandpromenad och shoppingstråk. Med 205 rum och sviter i modern design, utrustade med de senaste bekvämligheterna, kan hotellets gäster njuta av en komplett hotellupplevelse från incheckning till utcheckning.

Med Marcus Scholz i ledning ska hotellet ta sig an flera spännande satsningar för att fortsätta vässa sitt erbjudande och stärka sin position i Helsingborgs konkurrensutsatta hotellmarknad. Trots detta poängterar Scholz att en trivsam och motiverande arbetsmiljö är en avgörande faktor för både medarbetarnas välbefinnande och hotellets långsiktiga framgång.

”Om mina medarbetare trivs och har kul på jobbet så kommer det även att smitta av sig på gästnöjdhet och resultat. Det är därför viktigt att identifiera och tillvarata varje individs unika superkraft. Erfarenhet har visat mig att det man brinner för och tycker är roligt oftast är det man är bra på. Framgångsrika team har roligt på jobbet och kan dra nytta av varandras styrkor. Det är först då vi kan skapa en förstklassig hotellupplevelse”, säger Marcus Scholz, hotelldirektör på Radisson Blu Metropol Hotel.

Marcus Scholz tillträdde sin nya roll som hotelldirektör på Radisson Blu Metropol Hotel den 17 april 2023.