Alecta Fastigheter har ett stort fastighetsbestånd i Nacka Strand där den tidigare fabriksbyggnaden som inrymmer mötes- och eventanläggningen Nacka Strand Möten & Event ingår. Nu ska platsen och verksamheten få ett ordentligt lyft då samarbete har ingåtts med krögarprofilen Pontus Frithiof och event- och mässarrangören At Event. Nuvarande teknikleverantör Adapt blir en viktig part i den nya satsningen. At Event, med Miguel Florido i spetsen, kommer ta över drifts- och försäljningsansvaret. Pontus Frithiof Group blir helhetsleverantör av all mat och dryck.

”Vi ser en stor potential i event- och mötesverksamheten i Nacka Strand. Gensvaret har varit fantastiskt hittills, men vi vill mycket mer med platsen och verksamheten. Nacka Strand ska bli en attraktiv destination dit besökare från hela världen söker sig för att få upplevelser utöver det vanliga, allt från stora mässor, företagsevent och banketter till mindre kurerade möten som paketeras i en genuin industriell miljö med en kvalitativ gastronomisk upplevelse. Med Pontus Frithiof och At Event vid vår sida är jag övertygad om att vi kommer att lyckas”, säger Gabriella Månsson Hammond marknadsområdeschef för Nacka Strand på Alecta Fastigheter.

Att det finns en stor potential i event- och mötesverksamheten i Nacka Strand är något som de två nya samarbetsparterna håller med om. 

”Vi ser stora möjligheter med de havsnära lokalerna i Nacka Strand. Tillsammans med At Event och Alecta Fastigheter kommer vi att skapa något som saknar motstycke i Sverige. Vår ambition är att lyfta mat och service till en helt ny nivå”, säger Pontus Frithiof som personligen kommer att arbeta i projektet.

”Vi ska överträffa förväntningarna genom att skapa innovativa möten, events och mässor som sätter Nacka på kartan. Jag ser mycket fram emot denna satsning som jag är övertygad om kommer att gynna inte bara Nacka Strand utan hela Stockholm som besöksdestination”, säger Miguel Florido från At Event om sitt nya uppdrag.

Samarbetet startar i februari 2024.

Fakta om Nacka Strand och Nacka Strand Möten & Event
  • Nacka Strand ligger mellan Stockholms storstadspuls och skärgårdslugn med goda kommunikationer med såväl med buss som för bil och båt. Området växer successivt med bostäder, restauranger, service och kommunikationer.
  • Alecta Fastigheter är en stor aktör i Nacka Strand genom sitt ägarskap av tio fastigheter om ca 115 000 kvadratmeter som inrymmer kontor, hotell, shorwoom, restauranger, skolor samt mötes- och konferensanläggning.
  • Nacka Strand Möten & Event (NSME) är en viktig del av Alecta Fastigheters totala bestånd i Nacka Strand. Nacka Strand Möten & Event utgör totalt runt 7 000 kvadratmeter, med lokaler som möjliggör möten mellan människor på mässor, event, föreläsningar och fester, för att spela in TV eller sända live. Här erbjuds lokaler för grupper upp till 2 000 personer.
  • Lokalerna är i grunden från 1899 och var då tänkta att bli Sveriges första bilfabrik men som i stället blev en av landets största industriella arbetsplatser för tillverkning av tändkulemotorer.

Pontus Group grundades 1999 av Pontus Frithiof och består idag av 12 verksamheter. De helägda verksamheterna är La Tour och Le Bar i DN-huset och Pontus Catering, Event & Arena, som även står för mat- och dryckesutbudet på Solvalla. Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt och hans koncern Nordrest: Pontus! i Sälen och en lodgebar på SkiStar Lodge Hundfjället, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm samt American Express Lounge, Mondo och La Girafe som öppnar på Stockholm-Arlanda Airport Terminal 5 under 2024. Dessutom öppnar La Girafe även i Uppsala och i Stockholm City 2025. Pontus Frithiof är kock, krögare och entreprenör. Han blev känd 1999 för Pontus in the Green House, som utsågs till Sveriges bästa restaurang. Han har under åren mottagit utmärkelser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj. Pontus har gett ut två kokböcker. http://pontusfrithiof.com