När Villa Foresta på Lidingö åter öppnar sina portar i slutet av augusti, står det nu klart att stjärnkocken Gustav Otterberg kommer att leda deras gastronomiska satsning. Som köksmästare, med tunga meriter från bland annat Leijontornet, Ekstedts och nu senast Villa Pauli, kommer han att utveckla ett matkoncept där hållbarhet och råvaran står i fokus.
Gustav Otterbergs matfilosofi utgår från närheten till naturen och hantverket kring hur man värnar råvaran. Stjärnkocken har tidigare byggt upp Restaurang Ekstedt, och den legendariska stjärnkrogen Leijontornet. Senast har Gustav varit köksmästare på Villa Pauli och tidigare även på Artipelag och Grand Hotel Saltsjöbaden.
På Villa Foresta är hjärtat Verandan, hotellets familjära vardagsrum där gästerna utöver att umgås kommer kunna njuta av utvalda viner och cocktails tillsammans med lättare rätter, smakportioner och drinktilltugg. Utöver Verandan öppnas även en restaurang på Villa Foresta som bjuder in till oförglömliga smakupplevelser.
”I vår matfilosofi ligger fokus på huvudråvaran i rätterna. Kompositionerna kommer därmed vara noggrant utvalda för att framhäva råvaran. Det känns otroligt spännande och roligt att få skapa ett helt nytt matkoncept på ikoniska Villa Foresta”, säger Gustav Otterberg.
Menyn kommer vara fokuserad på svenska råvaror och producenter. Med inspiration från seklets början, natur, skog och norra Italien har ett tidlöst designkoncept vuxit fram på Villa Foresta.
Villa Foresta ägs av fastighetsbolaget Altira AB som tillsammans med Stockholm Meeting Selection gör stora satsningar för att utveckla fastigheten. Villa Foresta öppnar i augusti 2024.