Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof tar över restaurangverksamheten på anrika Bro Hof Slott Golf Club från och med årsskiftet. Den nya restaurangen, Pontus Frithiof at Bro Hof, ska bli en gastronomisk och social mötespunkt med generösa öppettider över året för medlemmar likväl som för närboende. Restaurangen, som öppnar i mars 2025, får ett koncept som är starkt präglat av Pontus Frithiofs gastronomiska identitet, och här ska gäster kunna njuta av god mat och en fantastisk atmosfär året om.

”Vi är oerhört stolta över att få förtroendet att utveckla Bro Hof Slotts mat- och dryckesutbud. Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse både för medlemmar, restaurangens gäster och för de som besöker oss för event eller bröllop. Tillsammans med Bro Hof Slott Golf Club vill vi vara med och fortsätta utveckla den fantastiska miljön på slottet”, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare av Pontus Group.

Smaker som lyfter

Köket kommer att ha svenska smaker i fokus, kryddat med internationella influenser och säsongsbaserade lokala råvaror. Pontus Frithiof at Bro Hof kommer att knyta ett nära samarbete med den hyllade restaurangen La Tour, vilket innebär att La Tour får en exklusiv sommarfilial. Det vackra slottet, med sin eleganta atmosfär, är en perfekt plats för bröllop, middagar och fester. Här kommer Pontus omfattande erfarenhet och stora kapacitet för att arrangera minnesvärda evenemang verkligen att komma till sin rätt. Mario E. Moroni, delägare och huvudsommelier, ansvarar för ett noggrant kurerat dryckesutbud. Gäster kan se fram emot en imponerande vinlista som hyllar klassiska storheter från gamla världen och presenterar spännande favoriter från bland annat USA. Slottet rymmer även en imponerande vinkällare, som stärker vin- och dryckesupplevelserna och positionen som en spännande destination för mat och dryck.

En plats för spel och fest

Bro Hof Slott Golf Club, som är känd för sina två mästerskapsbanor – The Stadium Course och The Castle Course – har tidigare stått värd för Europatouren och lockar golfare från hela världen. Med den nya satsningen på restaurang och event vill man nu inte bara erbjuda golf i världsklass, utan också bli en destination för evenemang, bröllop och skräddarsydda upplevelser. Pontus Frithiof ser fortsatt tillväxt och utveckling av mat- och dryckesutbudet på slottet som ett sätt att höja helhetsupplevelsen för medlemmar och gäster.

”Vi ser fram emot att starta samarbetet och är övertygade om att Pontus och hans team kommer att ta både vår restaurang och våra event till nästa nivå. Detta är en satsning som våra medlemmar, golfspelare och gäster kommer att uppskatta”, säger Jonas Lindgren, vd Bro Hof Slott Golf Club.