Efter att Smådalarö Gård Hotell & Spa renoverades under två år och destinationen sen lanserades på nytt i juli 2021, har nu hotellets restaurang Brasserie & Bränneri genomgått en lika omfattande transformation. Den Stockholmsbaserade arkitekt- och designbyrån Koncept som ansvarade även för den tidigare renoveringen har också denna gång fått uppdraget, nu med fokus på att förnya och förvalta restaurangens vackra miljö med utsikt över Hemvikens vatten. 

”Matupplevelsen har alltid varit central på Smådalarö Gård och därför känns det nu fantastiskt att få välkomna gäster till vår nya restaurang där gastronomi, service och design genomsyrar helhetsupplevelsen. Att vi dessutom har den vackra skärgården direkt utanför fönstret gör att restaurangbesöket blir något alldeles speciellt”, säger Ulrika Bergström, hotelldirektör på Smådalarö Gård Hotell & Spa.

Brasserie & Bränneri består av en matsal, glasveranda samt uteservering och nu finns det även en Chambre Séparée, där gäster kan njuta av en exklusiv middagsupplevelse med sitt sällskap. Förutom ökat ljusinsläpp och bättre akustik så erbjuder den nyrenoverade restaurangen utvald design och inredning samt fler sittplatser. Precis som resten av hotellet har Brasserie & Bränneri inretts i rustika material av hög kvalité med kopplingar till Smådalarös brokiga historia: natursten, tegelgolv, träpanel och svarta stålglaspartier. Restaurangen är omsorgsfullt inredd och designen andas lantlig eskapism och avslappnad lyx.

”Den nya restaurangen hämtar inspiration från den lantliga eskapismen som präglar hela Smådalarö Gård men har också känslan av ett brasserie. Det är gemytligt och klassiskt med lätta trämöbler och tunna bistrogardiner mot patinerade väggar. De skira textilklädda armaturerna nyttjar den generösa takhöjden och är en blinkning till Kapten Bloms seglingsresor i Medelhavet, samtidigt som de stora glaspartierna släpper in den svenska skärgårdens natur”, säger Marco Flamini, arkitekt på Koncept.

Brasserie & Bränneri är ett skärgårdsbrasserie som serverar mat och dryck efter säsong. Köket hämtar inspiration från havet och skogen och samarbetar med flera gårdar i närområdet. De noga utvalda rätterna tillsammans med platsens historia och den vackra skärgårdsmiljön skapar minnesvärda stunder för både hotellgäster och besökare. Restaurangen bjuder på matupplevelser från morgon till kväll, och serverar frukost, lunch och middag.