Michael Spiridon blir ny köksmästare för Rosersbergs Slottshotell. Han har en lång bakgrund från branschen, från stjärnkrogar som Gässlingen och Michel Bras till många välrenommerade krogar genom åren som bland annat Le Rouge, Prinsen, Grill, Zink med flera. De senaste åren har Michael Spiridon varit köksmästare och gastronomisk ansvarig på Pontus Latour, och har också drivit egen verksamhet en period.

”Det franska köket ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot att utveckla köket och matfilosofin med fransk touch på Rosersbergs Slottshotell. Miljön här är fantastisk och matupplevelsen i matsalen ska vara: klassiskt, med finess,” säger Michael Spiridon.

Rosersbergs Slottshotell är en del av kungliga Rosersbergs Slott som en gång i tiden var sommarresidens till Karl XIV Johan (Jean Baptiste Bernadotte) och hans fru Drottning Desideria. Idag driver Stockholm Meeting Selection Rosersbergs Slottshotell i slottsflyglarna.

”Jag är mycket glad för att Michael tar över som köksmästare hos oss. Med Michaels erfarenhet av finkrogar, både i Sverige och Frankrike, samt hans känsla för råvaror och att utveckla gastronomiska upplevelser så är jag övertygad om att vi kommer att leverera något alldeles extra, eller som vi brukar säga: livets goda, till våra gäster”, säger, Alexandra Widén, destinationsdirektör för Rosersbergs Slottshotell.

Rosersbergs Slottshotell ligger 10 minuter från Arlanda och är en plats för möten, weekends och bröllop. Slottet är också ett museum som bedrivs av Kungliga Hovstaterna.