Lars Niklasson har jobbat på många välrenommerade krogar som Lilla Ego och Restaurang Emmer, med flera, och kommer närmast från Brutalisten. Både 2018 och 2019 var han finalist i Årets Kock.

Den nye köks­mästaren för Näsby Slott och Lilla Slotts­krogen, Lars Niklasson, säger att han: ”ser fram emot att vara med och utveckla Näsby Slott och Lilla Slotts­krogen till en mat- och dryckes­destination för grannar, konferenser och weekends. Det ska vara fokus på bra råvaror och god mat utan konstig­heter.”

Näsby Slott ligger i Näsby Park och har under senaste åren utvecklats till ett boutique­slott med fokus på design, fest och mat och dryck. Här finns svensk konst­historia i form av verk från Carl Milles, Bruno Liljefors och Anders Zorn kvar i salongerna, sedan konst­närs­elitens deka­denta fest­liv här på det glada 1920-talet.

”Näsby Slott är ett levande slott och här ska det vara fullt med gäster i alla salonger. Under sommaren öppnar vi också slotts­­terrassen och Doras Vinbar. Vi ser verkligen fram emot att med Lars erfarenhet och kompetens lyfta mat­upp­level­sen ytterligare för våra gäster”, säger Robert Gynne, Destinations­­­direktör för Näsby Slott.

Näsby Slott ligger intill Näsbyviken i Täby, en kvart från Stockholm city. Där finns 14 mötesrum, 53 hotellrum, wellnessavdelning, restaurang Lilla Slottskrogen samt Doras Vinbar.

Stockholm Meeting Selection driver en grupp av unika hotell, restauranger och mötesplatser med en vision om att bjuda världen på livets goda. I gruppen ingår Hesselby Slott, Åkeshofs Slott, Ulfsunda Slott, Skytteholm Hotell & Konferens, Näsby Slott, Rosersbergs Slottshotell, Lejondals Slott, Villa Lovik, Bosön, Sturegatan 15, Restaurang Hantverket, Lilla Slottskrogen och Restaurang Råkoko. Stockholm Meeting Selection ägs av Torbjörn Blomqvist.