Med Balder, vattenvärlden Oceana, World of Volvo och Ullevi som närmaste grannar öppnar Strawberry 2026 sitt femtonde hotell i Göteborg. Hotellet blir en viktig del av det framväxande Destination Liseberg.

Satsningar som vattenvärlden Oceana, upplevelsecentret World of Volvo, tillsammans med Svenska mässan och Ullevi, ökar trycket och behovet av mer boende i området. Göteborgs stad och Lisebergs önskan om att ta vara på den industrihistoriskt värdefulla Rundqvists boktryckeri blir därför en välkommen lösning.

”Oavsett hur gammal man är så är det en speciell känsla att komma till Liseberg. Det känns därför otroligt roligt att tillsammans med Fastighets AB Typographia gå in i detta projekt och komplettera det utbud som finns i området. Det här blir ett fint tillskott till vår hotellportfölj”, säger Petter Stordalen, ägare till Strawberry.

Det 217 rum stora hotellet omfattar två byggnader där hotellets entré och lobby kommer att finnas i den klassiska byggnaden som fram till nyligen innehöll Rundqvists boktryckeri. Utöver befintlig byggnad så uppförs också en ny hotellbyggnad på 16 våningar där hotellets gästrum kommer att finnas, samt restaurang och bar. Inspiration till arkitektur och design hämtas från platsens och byggnadens historia som boktryckeri för att skapa en hemtrevlig och familjär miljö.

”Jag älskar att skapa hotell i historiska miljöer och ta vara på själen. Därför är det extra kul att vi nu utvecklar ett hotell som bygger på ett fundament av alla tryckta böckers berättelser och de glada tjuten från sockervaddsätande barn. Det här blir garanterat Göteborgs charmigaste hotell med ett unikt läge och karaktär”, säger Petter Stordalen.

Bygget påbörjas omedelbart och hotellet ska stå klart för inflyttning andra kvartalet 2026.

FAKTA
Hotellrum: 217 rum, restaurang och bar
Möteslokal: Möteslokal för det mindre sällskapet
Hotelloperatör: Strawberry
Fastighetsägare: Fastighets AB Typographia (ägs av ByggGöta, Profura fastigheter, Grandab och SRU AB)
Byggstart: Omedelbart
Totalentreprenör: Byggnads AB Tornstaden
Hotellöppning: Q2/Q3 2026