Under sommaren kan gäster som bor på Clarion Hotel Post enkelt lägga till sin rumsnyckel i Apple Wallet. För att bekvämt komma in i sitt hotellrum krävs då bara en enkel knapptryckning på en iPhone eller Apple Watch. Hotellet är den första av Strawberrys (tidigare Nordic Choice Hotels) egendomar som lanserar den här funktionen.

Lanseringen av rumsnycklar i Apple Wallet är ett samarbete med Assa Ablo Global Solutions och Zaplox, och gör Strawberry till den första hotellkedjan utanför Nordamerika att aktivera funktionen. För Strawberry innebär detta att hotellkedjan kan erbjuda en smidigare gästupplevelse samtidigt som man ger ytterligare säkerhets- och integritetsfördelar för gästerna. När en rumsnyckel läggs till och aktiveras i Apple Wallet kan gästerna öppna dörren med sin iPhone eller Apple Watch.

”Vi strävar alltid efter att erbjuda enastående upplevelser och en smidig gästresa och lanseringen av rumsnycklar i Apple Wallet är en viktig milstolpe för att uppfylla det löftet. Många av våra gäster har efterfrågat den här funktionen, och jag tror att tröskeln för att börja använda funktionen är mycket låg, tack vare Apples användarvänliga miljö kombinerat med det faktum att de flesta gäster redan använder Apple Pay”, säger Torgeir Silseth, vd för Strawberry.

Att lägga till en rumsnyckel i Apple Wallet är enkelt. Från appen kan gästerna lägga till sin rumsnyckel i Apple Wallet efter att de har genomfört en bokning. När den har lagts till kommer rumsnyckeln i Apple Wallet att uppdateras för att informera gästerna när det är dags att checka in. När en gäst har checkat in och rummet är klart kommer rumsnyckeln i Apple Wallet att aktiveras, visa gästens rumsnummer och kan användas omedelbart. En rumsnyckel aktiveras inte förrän gästen har checkat in på hotellet och ett rum har tilldelats.

”Kombinationen av en smidig gästresa och en förbättrad upplevelse för våra gäster är precis vad hotellgästerna letar efter och förväntar sig. Vi söker alltid starka partnerskap med leverantörer som är i framkant inom sitt område, och vi är mycket nöjda med samarbetet vi har utvecklat med Assa Abloy och Zaplox, vilket gör att vi kan erbjuda nästa generations mobilnycklar genom Apple Wallet till våra gäster”, säger Christian Lundén, vp för strategisk tillväxt på Strawberry.

Assa Abloy har samarbetat med Strawberry sedan 2010 för att leverera mobila nyckellösningar och möjliggör nu den senaste generationen digitala nycklar för hela portföljen. I december 2022 lade Strawberry även till Zaplox som strategisk partner för att hantera livscykeln för mobilnycklar i hela portföljen. Lösningen är redan i drift på över 55 hotell.

Om en gäst behöver byta rum, förlänga sin vistelse eller ha sen utcheckning kan hotellet uppdatera gästens rumsnyckel i Apple Wallet på distans. När det är dags att checka ut kan gästerna enkelt göra det via appen. Med Expressläge aktiverat kan gästerna helt enkelt trycka för att komma in, utan att behöva låsa upp sin enhet. Om en iPhone behöver laddas kan gästerna fortfarande använda enheten för att låsa upp sitt rum i upp till fem timmar med Power Reserve.