Efter nästan tre års byggande kunde Clarion Hotel Helsinki Airport och Comfort Hotel Helsinki Airport äntligen öppna dörrarna till Finlands största hotellkomplex. Med totalt 716 gästrum blir detta dessutom Finlands största hotellverksamhet.Lagom till sommartrafiken öppnades dörrarna till två hotell i samma byggnad. Totalt finns här 37 500 kvadratmeter, med 716 gästrum, 21 mötesrum, och en 826 kvadratmeter stor bankettsal, som nu kan välkomna gäster vid terminalen på Helsingfors Vanda flygplats.

 Genom att kombinera två olika varumärken och koncept under samma tak, kommer Clarion Hotel Helsinki Airport och Comfort Hotel Helsinki Airport att kunna erbjuda olika gästupplevelser till olika typer av gäster, resor, konferenser, möten och evenemang.”Jag är så glad att kunna välkomna våra första gäster till detta stora och vackra hotell. Detta stärker Clarion Hotels position som mötes- och evenemangsspecialister på den finska marknaden. Clarion Hotel Helsinki Airport kommer att lyfta den finska huvudstaden högre på den europeiska listan över konferensdestinationer, och göra Vanda till ett ännu mer attraktivt område för den finska marknaden”, säger Tarja Jeskanen, direktör vid Clarion Hotel Helsinki Airport.Stora Strawberry-planer


Hotellet har en takterrass och får Finlands första utgåva av restaurangkonceptet Nòr, ett modernt brasserie baserat på nordiska traditioner med kontinental inspiration. Här kan man också njuta av en cocktail medan man ser ut över start- och landningsbanorna.

 Dessutom finns det ett gym och en wellnessavdelning med utomhuspool, ångbad och självklart en finsk bastu.”Detta är ett stort steg för Strawberry i Finland. Att få in detta enorma hotell i portföljen visar att våra tillväxtambitioner på den finska marknaden är seriösa. Vi har också nyligen tecknat avtal för hotell i Åbo och Hyvinge, vilket visar att vi även ska växa utanför Helsingfors. För att uppnå dessa mål behöver vi den solida grund vi nu har på plats med våra tolv hotell i centrala Helsingfors och fyra hotell här vid flygplatsen”, säger Torgeir Silseth, vd i Strawberry.Hela portföljen på plats


Med Quality Hotel Sveitsi, Clarion Collection Hotel Katajanokka och nu även Comfort Hotel, är alla de olika kedjorna i Strawberry-portföljen introducerade i Finland. Comfort Hotel erbjuder gästerna det de behöver och låter dem välja vad de önskar, i bra lägen till ett bra pris.

 Förutom det nybyggda hotellet är de i slutskedet av att göra om GLO Hotel Airport inne i terminalen till Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal.”Det är en ära att få ansvaret för att lansera dessa två varumärken på den finska marknaden. Vi vet redan att både Comfort Hotel och Comfort Hotel Xpress är högt uppskattade bland gäster som bara vill ha det nödvändigaste, presenterat på ett sätt som tar hänsyn till både miljön och plånboken. Vi är det perfekta valet för de som prioriterar att sova längre innan de reser, de som anländer sent och behöver en säng, eller för vänskapsgrupper och idrottslag genom våra XXL-rum för åtta personer”, säger Jenni Javanainen, som är direktör för båda Comfort Hotel.Comfort Hotel Helsinki Airport och Clarion Hotel Helsinki Airport ligger under samma tak och kommer att ha ett tätt samarbete. Tillsammans kan hotellen ta emot över 1 500 gäster. Tillsammans med Clarion Hotel Aviapolis och Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal, kommer den totala kapaciteten att göra Vanda och Aviapolis till Finlands bästa konferens- och evenemangsområde.