Steam Hotel öppnade 2017 med visionen att bygga en ny sorts hotelldestination fylld av upplevelser i Västerås 100 år gamla ångkraftverk. Idag har de över 150 000 övernattande gäster per år, en genomsnittlig beläggning på 96 procent och en omsättning som pekar mot 400 miljoner kronor under 2023. Nästa steg i utvecklingen blir att göra Sonny Petersson till ny vd.

Sonny Petersson, som inledde sin resa på Steam Hotel 2019 som food and beverage manager, har visat sig vara en kraft att räkna med. Med en imponerande karriär inom hospitality, där han under 15 år utmärkt sig i ledande befattningar på prestigefyllda resorts i USA – som The Lodge i Torrey Pines, Pebble Beach och Portola Hotel & Spa i Monterey Bay – har han etablerat sig som en expert inom området. Under det senaste året har Sonny Petersson framgångsrikt axlat rollen som operations manager på Steam Hotel, där hans engagemang och expertis har varit avgörande för företagets framgångar. Nu står vi inför en betydelsefull övergång, där Sonny tar klivet in i rollen som vd och högsta ansvarig för utvecklingen framåt sett.

”Att få vara en del av vår växande familj inom ESS är något vi starkt tror på. Sonny har, sedan han först anslöt till Steam, kontinuerligt präglat och drivit den imponerande utvecklingen av gästupplevelsen, mat och dryck samt vår kultur. Hans påverkan under de senaste åren har varit avgörande för Steams enastående resultat. Med sitt oerhörda engagemang för denna plats, i kombination med hans internationella erfarenheter, är Sonny den självklara kandidaten att styra skeppet framåt. Vi vill uttrycka våra hjärtliga gratulationer till Sonny för denna välförtjänta befordran”, säger Jonas Stenberg, vd ESS Group.

Sonny Petersson tillträder som vd den 1 januari och jobbar fram till dess nära nuvarande vd Felix Fuchs som varit på Steam sedan öppningen 2017. I egenskap av vd kommer Sonny Petersson även att ha övergripande ansvar för Actionbadet Kokpunkten, en dynamisk och omtyckt anläggning som årligen välkomnar cirka 185 000 gäster från närområdet. Actionbadet har varit en betydande turistmagnet och en framstående plats som lockat besökare till Västerås sedan dess etablering år 2014.

”Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med mina 450 kollegor för att ta destinationen till nya, spännande nivåer. Ett mål blir att öka våra nuvarande cirka 350 000 besökare till imponerande 400 000 under 2024. Det är ambitiöst, men jag tror att vår gemensamma kapacitet att skapa upplevelser är det som fortsätter att attrahera och imponera på våra gäster”, säger Sonny Petersson.