Scandic Hotels har tecknat ett långsiktigt avtal med hyresvärden Exilion om en förlängning och omprofilering av Holiday Inn City Centre i centrala Helsingfors. Scandic har sedan förvärvet av Restel 2017 drivit hotellet under ett hyresavtal med Exilion och franchiseavtal med IHG. Från 2025, kommer hotellet drivas under varumärket Scandic.

Idag, har hotellet har 174 rum intill Helsingfors Centralstation. Som en del av avtalsförlängningen har hyresvärden åtagit sig att totalrenovera hotellet. Renoveringsarbetet förväntas påbörjas i september 2024 och omfattar investeringar i fasad, interiör samt hållbarhetsrelaterade uppgraderingar i syfte att minska energiåtgång och driftkostnader och förbättra gästupplevelsen.

”Genom att förlänga avtalet och omprofilera hotellet till Scandic fortsätter vi att optimera vår hotellportfölj i större finska städer. Helsingfors är en viktig marknad som attraherar både nationella och internationella resenärer”, säger Laura Tarkka, chef för Scandic Hotels i Finland.

Hotellrummen inreds enligt Room Collection, Scandics egendesignade rumskoncept. Rummen är byggda med inspiration från ett cirkulärt tänkande, där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material.

Hyresvärden planerar att omcertifiera fastigheten enligt LEED. Scandic kommer Svanenmärka hotelldriften, Nordens officiella miljömärkning. Hotellet är sedan tidigare en del av Scandics hotellportfölj, och Scandic driver idag 20 hotell med totalt 5 116 rum i Helsingfors.