Idag öppnar Scandic sitt nya hotell på ett av Frankfurts bästa lägen, endast några steg från floden Main och några minuters gångväg från Europeiska centralbanken. Scandic Frankfurt Hafenpark huserar 505 hotellrum, evenemangsytor för upp till 570 personer och har designats för att skapa ”möten i parken” vilket är en naturlig förlängning av den grönskande Hafenpark som ligger utanför hotellets entré.

Hotellet är en del av det nya stadsutvecklingsprojektet Hafenpark Quartier Frankfurt, designad av den Hamburgbaserade arkitekten Hadi Teherani. Området tar ett nytt grepp om framtidens resande och arbete genom att tillföra en nordisk stil och grönområden som skapar känslan av en utomhusmiljö som följer med in i hotellet. Scandic Frankfurt Hafenpark erbjuder även gym, bastu och relaxavdelning samt en restaurang med 320 sittplatser och öppet kök.

”Stadsutvecklingsprojektet Hafenpark Quartier har gett Frankfurt ett pulserande område fyllt av energi. Utöver att utvidga vårt utbud i staden skapar vårt nya hotell en stor möjlighet att fortsätta expandera i stora tyska städer. Vi tror att det inte finns något bättre ställe för oss att omsätta vår vision till verklighet för nästa generations möteshotell,” säger Michel Schutzbach, Europachef på Scandic Hotels.

Scandic Frankfurt Hafenpark utmärker sig för sitt unika mötes- och eventkoncept. Mittpunkten är hotellets 600 kvadratmeter stora balsal med Tysklands största takmonterade vikväggar. Lokalen kan delas upp i tre rum och är en del av den stora mötesparken som omfattar 14 konferensrum.

”Scandic Frankfurt Hafenpark är först och främst en mötesplats med hotellrum. Vårt mål är att ge gästerna så stor frihet som möjligt att planera sina event och möjliggöra även mer ovanliga önskemål. Tillsammans med mina fantastiska medarbetare är jag stolt över att idag öppna våra dörrar för att skapa hotellupplevelser i världsklass för alla våra gäster”,  säger Heiko Kain, hotelldirektör på Scandic Frankfurt Hafenpark.

Hotellets 505 rum har försetts med Scandics egendesignade rumskoncept, Room Collection. Hotellrummen är byggda med inspiration från ett cirkulärt tänkande, där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material. Inredningen har en livslängd på upp till 15 år och merparten kan återbrukas eller återvinnas vid renovering, något som går i linje med Scandics vision om ett helt cirkulärt hotellrum. Av de 505 hotellrummen är 53 rum tillgänglighetsanspassade.

Precis som på alla Scandichotell är hållbarhet en central del av Scandic Frankfurt Hafenpark. Hotellet siktar på att Svanencertifieras enligt Svanens nya, tuffa kriterier när miljömärkningen introduceras i Tyskland under 2023. Miljömärkta produkter och kemikalier, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn ligger till grund för certifieringen. Fastigheten kommer även att certifieras enligt miljöcertifieringen DGNB Guld. 

Hotellet ligger nära allmänna kommunikationer och cyklar finns att hyra. Ett annat grönt inslag är bikuporna som kommer att husera på hotellfastighetens tak, vilket bidrar till områdets ekosystem. Jordnära toner och naturmaterial dominerar designen med mossbeklädda väggar och hängande växter som bidrar till den lugna, men energifyllda atmosfären.

Scandic Frankfurt Hafenpark är Scandics sjätte hotell i Tyskland. Det nya hotellet stärker Scandics närvaro på den tyska hotellmarknaden och efter öppningen driver bolaget totalt 2 150 rum i landet.

Fakta om Scandic Frankfurt Hafenpark
 • Rum: 505
 • Tillgänglighetsrum: 53
 • Sittplatser i restaurang och bar: 320
 • Konferensrum: 14, maxkapacitet 570
 • Balsal: 600 kvadratmeter
 • Gym med bastu och relaxavdelning
 • Arkitekt, interiör: Koncept
 • Arkitekt, exteriör: Hadi Teherani
 • Fastighetsägare: B&L Gruppe
 • Entreprenad: Bauwens, Bachhuber
 • Byggnadsår: 2019–2023
 • Miljöcertifiering: DGNB Guld (pågående), Svanenmärkt (förberedelse för certifiering)