Det första Radisson RED-hotellet i Finland har nu slagit upp portarna i Helsingfors, den gröna huvudstaden i världens lyckligaste land. Beläget i en ny, modern byggnad i stadens äldsta park, Kaisaniemi Park, erbjuder det nya hotellet inspirerande konst och samtida design i Helsingfors hjärta.

Radisson RED Helsinki öppnar i en modernistisk ny byggnad, som ritats av den berömda finska arkitektbyrån Anttinen Oiva Arkkitehdit. Hotellet ligger på promenadavstånd från flera arkitekturikoner i Helsingfors centrum, däribland Helsingfors centralstation och det centrala biblioteket Ode. Nära hotellet finns även flera intressanta sevärdheter som konstmuseer och shoppinggator. Det intilliggande Kallio-området är även känt för sitt livliga nattliv, barer och caféer samt stadens äldsta allmänna park, Kajsaniemi Park. I Kajsaniemiparken finns även den botaniska trädgården Kaisaniemi Botanic Garden som ligger precis intill hotellet, med sina tio glashus, herbarium och frodig utomhusträdgård.

Det helt nya Radisson RED Helsinki utmärker sig med sin lekfulla och djärva design samt avslappnad service. Det åtta våningar höga hotellet har 195 moderna rum och sviter med Radisson REDs signaturdesign, inriktad på nyskapande design. Rummen med parkutsikt erbjuder fantastisk utsikt över Kajsaniemi Park och staden bortom. Vissa utvalda rum och sviter på de övre våningarna erbjuder också badrum med utsikt över både parken och staden.

Inspirerande konst spelar en viktig roll i Radisson RED Helsinki. I hotellobbyn välkomnas gästerna av ett nästan tre meter högt konstverk som hämtat inspiration från de gigantiska ”lyktbärarna” på Helsingfors järnvägsstation. Det är en häpnadsväckande skulptur av några män som håller i varsin stor rund lykta. Hängande från taket i mitten av hotellet finns den finska konstnären Jenni Ropes 24 meter höga mobilkonstverk, Gust of Wind, som för in den frodiga naturen i den omgivande parken i hotellets inre.

På bottenvåningen erbjuds gästerna och lokalborna en avslappnad restaurang, RED Bar and Kitchen, som fokuserar avslappnad mat och socialt umgänge. Restaurangen är öppen från morgonen till sent på kvällen med en trendig bar och en sommaröppen utomhusterrass som vetter mot den intilliggande Kajsaniemi Park. RED Bar and Kitchen är också värd för DJs och lokala artister och konstnärer som är tillgängligt för privata evenemang.

För att erbjuda den ultimata insiderns upplevelse lanserar Radisson RED Helsinki RED Guide, en guide till äkta lokala sevärdheter i Helsingfors som inte får missas med unika upplevelser bortom de vanliga turistattraktionerna. Tillsammans med Helsingfors stad och lokalbefolkningen kommer RED Guide att inkludera intressanta platser att besöka under vistelsen i Helsingfors, så att gästerna kan uppleva Helsingfors precis som lokalbefolkningen och upptäcka stadens dolda pärlor.  De första platserna kommer att tillkännages under Radisson RED Helsinkis stora öppningsfest i januari 2024.

”Det gläder oss att tillkännage invigningen av vårt första Radisson RED-hotell i Helsingfors, Finland, ’Baltikums pärla’. Radisson RED i Helsingfors är det fjärde Radisson RED som öppnar i Skandinavien. Vårt första Radisson RED finns i Åhus i Danmark, följt av två hotell i Oslo. Vårt Radisson RED-varumärke har visat sig mycket populärt i Norden tack vare dess fokus på nyskapande design och konst samt dess avslappnande miljö för affärs- och fritidsresenärer. Vi ser fram emot att välkomna både lokala och internationella resenärer till detta färgstarka nya tillskott i vår portfölj”,  säger Tom Flanagan Karttunen, area senior vice president, Northern & Western Europe på Radisson Hotel Group.

”Vi öppnar Finlands första Radisson RED i Helsingfors och att får arbeta med formgivare, konstnärer och arkitekter som återspeglar Radisson REDs prisbelönta designinriktade filosofi. Radisson RED Helsinki är en bra bas att utforska Helsingfors design, arkitektur och stadskultur från. Vi kommer att se till att våra gäster får de bästa insidertipsen”, säger Mika Virtanen, general manager.