Strawberry går in med hotellkedjan Comfort Hotel i Sundsvall. Etableringen av Comfort Hotel Sundsvall är ett första steg i ett större samarbete med hotelloperatörsbolaget Gest Hotels som driver 14 hotell runt om i Skandinavien.

Comfort Hotel öppnar sitt första hotell i Sundsvall och Västernorrland i juni 2024. Hotellkedjan är en av Nordens största och har fokus på att erbjuda prisvärda hotell i centrala lägen. Etableringen i Sundsvall sker genom ett samarbete med hotelloperatörsbolaget Gest Hotels och hotellet i Sundsvall är det som fram till juni heter Hotell Strand. Hotellet kommer att bli del av Strawberrys hotellportfölj genom ett franchiseavtal med Gest Hotels.

”Sundsvall är en viktig destination för Strawberry och vi har under en längre period sökt ett komplement till de tre hotell som vi redan har i staden som erbjuder gästerna fullserviceerbjudanden, stora konferensytor och restaurangutbud med någonting som är snällare mot plånboken men inte tummar på läget och en god natts sömn. Ambitionen med Comfort Hotel Sundsvall är att erbjuda besökarna det bästa navet för att uppleva stan”, säger ägaren Petter Stordalen.

Genom att bli en del av Comfort-kedjan byter hotellet namn till Comfort Hotel Sundsvall. Det 203 rum stora hotellet har förutom restaurang och plats för möten också eget gym och bastu. Hotellet som ligger mitt i Sundsvalls centrum har utsikt över havet och stadens nya landmärke Sundsvallsbron.

”Vi är mycket glada över avtalet med Strawberry om att etablera Comfort Hotel i Sundsvall. Det här är ett långsiktigt samarbete som vi nu inleder med ambitionen att utöka det ytterligare den närmaste tiden. Med Gests hotellfastigheter och Strawberry samt Comfort Hotels förmåga att utveckla hotellkoncept, och en av besöksnäringens mest attraktiva lojalitetsprogram, kommer detta att bli ett bra erbjudande till gästerna och till Sundsvallsborna”, säger Flying Elephants koncernchef och vd i Gest, Anders Moe.

Hotellrum: 203 st, samt restaurang, gym, bastu och mötesytor
Namnskifte: Juni 2024
Nytt namn: Comfort Hotel Sundsvall
Adress: Strandgatan 10, Sundsvall