Nu står det klart att ytterligare en unik resort ansluter till Nordic Hotels & Resorts: Hotel Føroyar. Det anrika hotellet i huvudstaden Tórshavn på Färöarna har varit en exotisk destination sedan 1983. Hit, till en ögrupp mitt emellan Norge, Island och Skottland, kommer besökare från när och fjärran för att uppleva den unika färöiska kulturen med alla sinnen. 

Nordic Hotels & Resorts och dess moderbolag Strawberry har länge haft en stark närvaro på marknaden för premiumhotell i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Med den här etableringen knyter de till sig sin första destination på Färöarna, ett spännande resmål som är mer lättillgängligt än vad många vet, med bara två timmars flygtid från Köpenhamn.

”Nordic Hotels & Resorts rivstartar 2024 med en otroligt efterlängtad medlem i Hotel Føroyar. Det här är en resort på en av världens vackraste platser som kommer att bli ett perfekt tillägg i vårt portfolio av exklusiva cityhotell, boutiqehotell och resorts. Med det här samarbetet fortsätter Nordic Hotels & Resorts och Strawberry att befästa vår position som den största och snabbast växande hotellgruppen i Norden”, säger Petter Stordalen, ägare av Strawberry. 

Högt uppe på en sluttning i Tórshavn sitter Hotel Føroyar med en slående panoramautsikt över det vida havet. Hotellets historia sträcker sig tillbaka till 1933 och ett hotell nere i byn, som sedan expanderade och flyttade upp till dagens ståtliga byggnad 1983. Byggnaden är ritad av den välkända danska arkitektbyrån Friis & Moltke. På utsidan upplevs hotellet som ett med naturen. Den låga byggnaden smälter medvetet in som en del av den omgivande naturen, som om den vore huggen i klipporna.

År 2020 genomgick Hotel Føroyar ett stort ansiktslyft där bland annat antal hotellrum ökades från 160 till 200, inklusive helt nya executive-sviter. Som en del av utbyggnaden invigde hotellet också den första delen av sitt nya spa, Ress, sommaren 2021. Ress Spa kommer att stå helt färdigt med ångbad, stenbad, bastuer, takpool, isbad, och utomhusjacuzzi 2024. Hotellet kan även stoltsera med förstklassiga barer och restauranger, däribland restaurang Ruts som serverar lokala och säsongsbetonade råvaror, avslappnade 1933 Café & Bar, samt en välbesökt vinkällare.

”Jag är mycket stolt över att kunna ansluta Hotel Føroyar till Nordic Hotels & Resorts. Vår del av världen är en drömresa för många, och nu kommer vi kunna locka ännu fler gäster från hela Norden. Nordic Hotels & Resorts imponerar med sin stora expertis inom kommersiell strategi, varumärkesutveckling och tech. Med vår långa erfarenhet inom färöisk kultur, natur och gastronomi kommer det här att bli ett femstjärnigt samarbete”, säger Johannes Jensen, CEO på Hotel Føroyar.

Hotel Føroyar blir officiellt medlem i Nordic Hotels & Resorts 1 maj 2024.

Fakta
  • 200 rum i kategorierna Deluxe, Executive Suite, Family Room, Junior Suites, Studio, Annex Room och Annex Family Rooms.
  • 161 av rummen har utsikt över Tórshavn och hamnen.
  • Konferensavdelning med 9 mötesrum med kapacitet för 2–350 personer. Den största bankettsalen kan ta upp till 350 sittande gäster med utsikt över Tórshavn.
  • Restaurang Ruts och 1933 Café & Bar. 
  • Gym Ress Fitness och wellnessavdelning Ress Spa.
  • All konst på hotellet är av färöiska konstnärer.