Ekman Hotels fortsätter växa, med ett nyförvärv i Helsingborg. ”The Vault Hotel är en magisk anläggning som ytterligare förstärker vår närvaro i Skåne och främst Helsingborg. Otroligt fin och välskött hotellanläggning med underbar personal, och det är de som skapar magin till alla våra gäster”, säger Patrik Ekman, vd Ekman Hotels.

The Vault Hotel består av 56 rum, restaurang VinPublik och den populära Atriumbaren, och är en del av WorldHotels Crafted Collection. Hotellet nyinvigdes i November 2018 och har efter omfattande renovering snabbt vuxit fram till ett ledande lifestyle- och boutiquehotell i regionen, som befäste sin position i stormen av pandemin. Här tas vännerna med på en unik gästupplevelse med design och inredningskoncept mitt i centrala Helsingborg, från kontinental lyx till en svunnen tid i den anrika och historiska bankbyggnaden som anrättades vid tidigt 1900-tal.

”På fem år har vi gjort ett fantastisk förändringsarbete utifrån Room Republic-modellen. Idag är The Vault klart marknadsledande i Helsingborg både avseende gästomdömen och RevPar. Vi känner oss mycket trygga att lämna över till Ekman Hotels som på många sätt har samma synsätt på hur man ska driva ett framgångsrikt hotell”, säger Kjell Jakobsson, Room Republic.

Ekman Hotels är en hotellentreprenör som tar vara på det individuella och utvecklar det lokala på varje hotell och agerar utifrån anläggningens möjligheter. Varje anläggning har en unik historia och egna värden.

”The Vault får en stark och energisk ägare med stor vilja att ta hotellet och restaurangen till nya nivåer, det känns oerhört spännande och jag ser verkligen fram emot att få följa med på resan och höja The Vault till nya nivåer”, säger Annelie Riippa, Hotellchef.

”VinPublik har gått fantastiskt bra och det är kul med en ny ägare som också ser möjligheter i F&B och vill utveckla Atriumbar till att åter bli en av den främsta mötesplatserna i Helsingborg”, säger Alexander Sehlstedt, ansvarig för F&B.

”Förvärvet av The Vault följer vår långsiktiga tillväxtresa och vi ser fram emot att välkomna The Vault till Familjen Ekman”, säger Patrik Ekman.

Tillträdet sker 1 September. Ekman Hotels etablerades 2018 och består sedan tidigare av: Hotell Alfred Nobel, Karlskoga; Hotell Charlottenberg; Hotell Heden, Göteborg; Hotell Stadsparken, Helsingborg; Hotell Årjäng; Kristinehamn Conference Centre; Stadshotellet i Kristinehamn, City Hotel samt Krongården Vandrarhem; Quality Hotel Galaxen, Borlänge.