Den 1 september 2024 öppnas ett nytt Clarion Hotel i Göteborg, denna gång intill den ikoniska byggnaden Karlatornet på Lindholmen. Hotellbyggnaden och Karlatornet sitter ihop, men hotellet har också en våning med sviter på plan 58 i det välkända tornet.

Från och med idag kan man boka Clarion Hotel Karlatornet med ankomst 1 september och framåt. Hotellet kommer att erbjuda 300 hotellrum. För konferenser och banketter erbjuds 15 mötesrum placerade på två våningar med en maxkapacitet på 400 personer. 

På entréplan hittar man Nòr, som är ett brasserie med ambitionen att bli kvarterets häng. Nòr är ett etablerat koncept runt om i Sverige, men detta blir det första i Göteborg. Nòr är ett modernt, europeiskt brasserie som hyllar nordisk kokkonst. Restaurangen vill bjuda på förhöjda smakupplevelser samt en livlig atmosfär där hotellgäster möter lokalbor.

”Förutom att erbjuda service till våra hotellgäster i våra 300 hotellrum, ser jag fram emot att ha alla 611 lägenheter och företag runt omkring som våra gäster. Vi vill skapa en pulserande mötesplats där alla möts för en afterwork, konferens eller romantisk middag”, säger Magnus Östlund, vd på Clarion Hotel Karlatornet. 

Hotellet kommer kunna erbjuda viss service även till lägenheterna, som städhjälp och room service. För vissa lägenheter i Karlatornet ingår redan tillgång till hotellets spa och gymanläggning. I samband med öppningen så öppnar också Elements Spa, ett av Clarion Hotels spa- och relaxanläggningar. Konceptet erbjuder ett brett utbud av behandlingar, loungepool, infraröd- och torrbastu, lokaler med möjligheter för yoga, och event samt mat- och dryckesalternativ. Elements Spa finns sedan tidigare på fler Clarion Hotel, så som Stockholm, Umeå och Sundsvall. 

Dörrarna till Clarion Hotel Karlatornet öppnas den 1 september, och om bara några månader börjar den stora inflyttningen. Men redan idag öppnar bokningen, med möjlighet att utnyttja till ett förmånligt öppningserbjudande.