Vid årsskiftet tar Best Western Hotels & Resorts över Scandic Skogshöjd i Södertälje. I samband med bytet av kedja planeras det att göras stora investeringar för att ytterligare lyfta gästupplevelsen på hotellet.

Efter en oviss framtid står det nu klart att Scandic Skogshöjd kommer att fortsätta bedriva hotellverksamhet, i ny regi som Best Western Plus Skogshöjd. I och med övertagandet vid årsskiftet kommer det att ske stora investeringar för att ytterligare lyfta kvaliteten, och på Best Western Hotels & Resorts ser de fram emot att åter igen få presentera hotellet som en del av gruppen.

”Det känns otroligt bra att vi i och med övertagandet kan möjliggöra att hotellet fortsatt kommer att bedrivas som hotellverksamhet. Det är ett fint hotell men som behöver ses över och det kommer att läggas stora resurser för att kunna erbjuda våra gäster ett bra och tilltalande boende. Skogshöjd var faktiskt vårt första Best Western-hotell i Sverige och att det nu kommer tillbaka till oss känns så klart lite extra roligt”, säger Johan Michelson, vd för BWH Hotels.

Hotellet erbjuder faciliteter både om man reser med familjen, privat eller för de som reser i jobbet. På hotellets sex våningar ryms 225 rum med allt från singelrum till familjerum och har många sociala ytor. Önskar man att hålla konferens finns här 23 mötesrum med kapacitet för upp till 360 personer. Hotellet ar även en relaxavdelning med simbassäng, bubbelpool och bastu samt gym.

Hotellet övergår till Best Western Plus Skogshöjd vid årsskiftet 2023/2024.