Balder köper hotellbyggnaden i Karlatornet i Göteborg för 660 miljoner kronor, skriver Fastighetsvärlden. Säljer gör jv:t Balder/Serneke. Balder äger ett 60-tal hotellfastigheter med totalt cirka 10 000 rum.

Via det gemensamma bolaget Karlatornet AB har Balder och Serneke i början av februari genomfört en försäljning av Karlatornets hotellbyggnad till Balder. Köpeskillingen uppgår till cirka 660 miljoner kronor, vilket motsvarar underliggande fastighetsvärde. Balder nyttjar i och med transaktionen sin optionsrätt.

Hotellets yta är cirka 17 000 kvadratmeter och omfattar cirka 300 rum fördelat på 15 våningar. Hyresgäst är Strawberry-koncernen som från och med sommaren 2024 kommer att driva ett Clarion-hotell i byggnaden. 

”Vi har en lång historia tillsammans med Petter Stordalen och hans hotellkoncern. Hotellbyggnaden vid Karlatornet framskrider enligt plan och jag är säker på att det blir ett fantastiskt koncept och bidrag till stadsdelen och Göteborg”, säger Erik Selin, vd på Balder.

Balder och Strawberry har, inklusive Karlatornet, sju hotell tillsammans. Sedan nyligen har de det nya Clarion Hotel Draken i Göteborg ihop. Dessutom Quality Hotel Match i Jönköping, Quality Hotel Grand i Kristianstad, Quality Hotel Carlia, Uddevalla, Clarion Collection Hotel Plaza, Karlstad och Quality Hotel Royal Corner, Växjö. Totalt äger Balder ett 60-tal hotellfastigheter som totalt innehåller cirka 10 000 hotellrum, exklusive Karlatornet.