Under 2022 utsågs 24 talanger av Scandics koncernledning, varav 12 från Sverige, att genomgå det interna ledarskapsprogrammet Talent@Scandic. Efter sju intensiva månader tillsammans med branschföreträdare, mentorer och ledarskapsutvecklare har talangerna nu tagit examen och står redo att axla en ledarroll inom bolaget.

Talent@Scandic syftar till att utveckla framtidens ledare inom hotellkoncernen med fokus på omvärld och kommersiellt ledarskap. Till grund ligger bolagets strategi och framtida riktning. Under programmets gång har talangerna drillats i kommersiell-, ledarskap- och operativ utveckling samt projektledning och finansiell förståelse. Talangerna har nu tagit det sista steget för att ta nästa steg mot nya ledarroller inom Scandic.

”Det har varit spännande att få följa våra mycket drivna deltagare i årets ledarskapsprogram och jag är imponerad över deras engagemang och utveckling. Tillsammans med den svenska ledningsgruppen är vi väldigt stolta över våra talanger och det är en viktig signal i branschen att vi fortsätter arbeta med kompetensutveckling”, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic.

”Att så många talanger från olika länder och bakgrunder får samarbeta och växa tillsammans är mycket positivt för både den personliga utvecklingen och för att utvecklas som ledare. Programmet har givit nya insikter för våra deltagare, men även oss som fått följa med under tiden. Nu ser vi fram emot att fortsätta följa alla de här talanger på deras fortsatta resa inom Scandic”, säger Johanna Thermaenius, HR-direktör, Scandic Sverige. 

Ledarskapsprogrammet Talent@Scandic baseras på Scandics ledarskapskompass och byggstenarna: Empower, Build Trust, Inspire och Collaborate, grundprinciperna i bolagets ledarskapsutveckling. Som en del av programmet arbetar deltagarna med utvecklingsprojekt, inom ramen för Scandics långsiktiga strategi, som sedan presenteras för bolagets koncernledning. Ambitionen är att ett eller flera av projekten kan implementeras i organisationen och bidra till Scandics fortsatta arbete inom olika områden.

Årets svenska deltagare i Talent@Scandic

Anna Koivisto, In-house Sales Manager Group & Meetings, Country Support Office Sweden
Anna Larsson, Food & Beverage Manager, Haymarket by Scandic
Annie Dahlstedt, Service Team Manager, Scandic Winn
Caroline Björnlund, Service Team Manager, Scandic Örebro Central 
Claes Benediktsson, Food & Beverage Manager, Downtown Camper by Scandic
Karin Bjerenius, Service Team Manager, Scandic Portalen  
Marica Nivelt, Hospitality Manager, Scandic Grand Central
Vegard Fjärvoll, Service Team Manager, Scandic Upplands Väsby