Scandinavian Golf Fair är den enda mässan av sitt slag i Sverige och intresset för mässan är ännu starkare i år, när den nu arrangeras för andra året. Besökare får möjlighet att lyssna till stora namn inom golf och samtidigt träffa etablerade varumärken. Den 10–11 mars 2023 slår dörrarna till Scandinavian Golf Fair upp för andra året i rad. Många stora namn som Callaway, Cobra, Titleist och TaylorMade står redo med slagburar och Trackman för att ta emot bokade besökare för att göra custom fittings med klubbtillverkarna.

”Det är kul att arrangera mässan för ett andra år. Vi märker att intresset är större och att ryktet om mässan har tagit sig utanför Värmlands gränser. Vi har gäster bokade från bland annat Kumla, Mosjö, Söderköping och Katrineholm”, säger Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC.

Scandinavian Golf Fair riktar sig både till inbitna golfare och till de som är intresserade av att börja spela golf. Det kommer att finnas något för alla. Hårdvaruleverantörerna kommer att ha slagburar där man kan testa utrustning, i shopen finns många tillbehörs- och klädmärken representerade. Du har även möjlighet att testa att spela golf som paragolfare samt lyssna till ett seminarie om paragolf och Värmländska Golfförbundet kommer att finnas representerade på mässan, där de erbjuder aktiviteter för både barn och unga.

”Det känns spännande att mässan närmar sig nu och vi är i full gång med planeringen av vår monter. Vi kommer att ha en slagbur, golfputt-tävling, SNAGgolf, tipspromenad och lite annat skoj för barn och juniorer”, säger Michael Sahlin, ordförande i Värmlands Golfförbund, men lägger till att vuxna så klart också är varmt välkomna.

Som besökare får man även ta del av en rad seminarier som är öppna för alla som köpt biljett. Utöver programpunkter med kända golfproffset Carin Hjalmarsson och landslagscoachen Fredrik Wetterstrand så kommer även Erika Malmberg hålla en programpunkt om paragolf och Anders Holmberg kommer att prata om fys- och styrketräning. Fredrik Eliasson, Jörgen Gustafsson och Oscar Hertzberg, PROs på Karlstad GK och Bryngfjorden GK, kommer att dela med sig av tips och övningar med fokus på riktning, slaglängd och bollträff.

”Vi hoppas på att få träffa många golfsugna besökare som laddar inför golfsäsongen 2023. Det är inspirerande och spännande att få dela med sig av tips och övningar till en hel grupp golfintresserade på en mässa på hemmaplan”, säger Jörgen Gustafsson, PRO, Bryngfjorden Golf.

Stor bredd bland utställare

Intresset har varit stort för att boka en monter på mässan. Som besökare kommer du få bland annat att få träffa tio golfklubbar, Husbilslandet, Sankt Jörgen Park, Lexus, Knistad Herrgård, FootJoy och i golfshopen som byggs upp på mässan träffar besökarna bland andra Abacus, Fun Factory, Garmin, MiToo, Motocaddy och Rönisch.

”Det känns fantastiskt att vara med och stötta en golfmässa i vår egen region. Att golfklubbarna i Karlstad samarbetar och tillsammans med Karlstad CCC erbjuder både seminarier, en rad spännande utställare och härligt mingel för våra golfare inför säsongsstart känns stort. Vi ser med stor förväntan fram emot andra året av Scandinavian Golf Fair och att vi får vara med och sätta Karlstad och Värmland på den svenska golfkartan”, säger Mathias Åhlberg, vd på Karlstad GK

Scandinavian Golf Fair arrangeras av Karlstad CCC i samarbete med Bryngfjorden GK, Karlstad GK och Sommaro GK. Svenska Golfförbundet och Värmlands Golfförbund är partners till mässan. Scandinavian Golf Fair äger rum på Karlstad CCC fredag 10 mars till lördag 11 mars 2023. Mer information finns här.

Karlstad CCC är en av Nordens största mötesanläggningar med 19 möteslokaler i varierande storlek med 97 procents kundnöjdhet vad gäller service och bemötande.