Svenska Tyngdlyftningsförbundet har utsett Visby AK som arrangör av årets SM i tyngdlyftning. Tyngdlyftningseliten gör därmed upp om SM-medaljerna i Södervärnshallen den 16 till 18 juni. SM för seniorer består av tio viktklasser för damer och lika många för herrar. Det är individuella tävlingar dit lyftarna behöver klara en specifik kvalgräns för att ha möjlighet att anmäla sig. Sista kvaldag för SM är den 31 maj 2023.

”Det känns bra att ha klart med Visby AK som arrangör av SM. Det är en förening som arbetar med både bredd- och elitverksamhet och det finns gott om kompetens och engagemang i föreningen för att klara av ett SM-arrangemang”, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi och fortsätter: ”Vår ambition är att utveckla SM och det vill vi 2023 göra tillsammans med Visby AK och vår partner Eleiko. Förbundet kommer bland annat att se till att både uppvärmningsyta och tävlingsyta på SM utrustas och ramas in på ett professionellt sätt.”

”Att Visby AK får arrangera SM är otroligt kul för oss som förening och även för gotländsk idrott. Vi får visa upp Gotland när det är som bäst, och svensk tyngdlyftning får visa upp tyngdlyftningen när den är som bäst på Gotland. Vi hoppas att arrangemanget kommer att bli minnesvärt, och att föreningarna hjälper till med det genom att så många lyftare som möjligt ställer upp”, säger Linda Ewald, ordförande för Visby AK.