Den 25 mars är det premiär för Kosta Vin & Matfestival på Kosta Boda Art Hotel och Kosta Delikatess. En dag fylld med vin, utställare och matglädje.

Under dagen kommer det att finnas över 200 sorters vin från hela världen att välja på. Möt duktiga sommelierer från hela Sverige och varför inte delta på någon av festivalens olika Masterclasser och vidga din förståelse för kvalitetsdrycker? Lär dig mer om viner från områdena Valpolicella och Bourgogne, eller om förhållandet mellan vin och glas, tillsammans med Erika Lagerbielke.

Mässan har bjudit in 20 utställare av viner och andra drycker, alla experter på sina varor, som besökare kan tala med för lära sig lite extra. Under dagen kommer det även finnas olika ”smakspel” där man kan sätta sina smaklökar på prov. I entrébiljetten ingår ett vinglas och en glashållare som besökarna får behålla.

”Detta är första gången vi håller en festival liknande detta men vi känner oss välförberedda och ser med glädje fram emot våra besökare”, säger Carmine Lobrace, festivalgeneral för Kosta Vin & Matfestival. Vi hoppas att våra gäster kommer uppskatta detta välsmakande evenemang och att det blir en årlig tradition med möjligheten att upptäcka många nya goda viner.