I helgen släpptes våren in i mässlokalerna när Nordiska Trädgårdar arrangerades på Stockholmsmässan. Under fyra dagar fick besökarna inspireras av olika trädgårdar, lyssna till spännande föredrag på mässans fyra scener, njuta i Karl Fredrik Gustafssons bubbelbar och byta till sig spännande växter på den omåttligt populära sticklingbytardagen. När portarna stängdes kunde man konstatera att Nordiska Trädgårdar 2023 blev en succé, med över 50 000 besökare. 

”Jag är verkligen stolt över vad projektteamet har åstadkommit. Vi hade som mål att välkomna 50 000 besökare och att nu kunna bekräfta att vi nådde målet och mer därtill känns otroligt bra. Nordiska Trädgårdar är för mig startskottet på våren och jag tror att både utställare och besökare till årets mässa känner detsamma”, säger Kristian Sewén, projektledare för Nordiska Trädgårdar.

Årets mässa innehöll över 250 utställare som tillsammans utgjorde en blomstrande trädgårdsmarknad där besökarna kunde få rådgivning, testa produkter och handla det senaste inom trädgård, växter och odling. Monchiqe, som skapar parasoll med stark karaktär och iögonfallande design, var nöjda med försäljningen. 

”Trädgårdsmässan gav oss den bästa tänkbara starten på trädgårdssäsongen. Våra parasoll fick ett enormt varmt mottagande och försäljningen överträffade alla våra förväntningar, säger Minne Boulala, ägare Monchiqe/Designfirman i gamla stan AB.

Trädgårdsmässan 2024

Redan nu har projektteamet börjat planera för nästa års mässa och återbokningen bland utställare på mässan resulterade i 165 procent jämfört med det uppsatta målet. En av utställarna som kommer tillbaka 2024 är Fiskars Garden.

Nordiska trädgårdar 2023 var en fantastiskt väl genomförd trädgårdsmässa, vad gäller allt från planeringen innan till genomförande på plats. Vi på Fiskars Garden är mer än nöjda med årets event och planerar för att komma tillbaka nästa år igen”, säger Carina Klingstedt, Marketing Activation Manager på Fiskars Garden.

Nordiska Trädgårdar är Nordens största trädgårdsmässa och arrangeras i samarbete med Fritidsodlingens Riksorganisation, FOR, på Stockholmsmässan. Nordiska Trädgårdar är tillbaka 21–24 mars 2024.