Internationella och svenska toppstjärnor inom livslångt lärande samlas i Stockholm på Learning Conference, den nya mötesplatsen för konkurrenskraftens nya valuta: utveckling av kompetenser och livslångt lärande.

Kompetensförsörjning och det livslånga lärandet är en av de största utmaningarna för svenska företag och organisationer för att klara den digitala transformationen och den gröna omställningen. Kompetens har blivit affärskritiskt. ”Sverige har under många år saknat en mötesplats för hur vi löser vår utmaning med kompetensutveckling och det livslånga lärandet med digitala förtecken. Vi är historiskt bra på det i Sverige, men nu går den tekniska utvecklingen fort. Så nu att samlar vi experter och hela branschen och för att inspirera varandra till nya sätt att organisera sig för lärande i sina organisationer”, säger Jannie Jeppesen, vd på Swedish Edtech Industry och en av de partners som ligger bakom konferensen.

Klara talare är bland annat Nigel Paine, en internationellt erkänd guru vad gäller att bygga lärandekultur inom organisationer, digitalisering och ledarskap. Besökare kommer även möta Einar Schow som delar med sig av sina principer för lärande i arbetsflödet med fokus på resultat, och Donald Clarke om den högaktuella frågan om AI och lärande och utveckling. Katarina Piertzak livepoddar med den populära podden Livslångt och Ami Hemviken tipsar om hur vi utvecklar tillit och arbetsglädje. Det här bara är att axplock av klara talare och fler tillkommer.

På konferensen kommer också Swedish Learning Awards delas ut.

Learning Conference genomförs 20–21 september på Sergel Hub, på Sveavägen 7 i centrala Stockholm, och har ett par teman där arrangören i fördjupade workshop-sessioner under dagarna rör sig djupare i detaljfrågor kring talangutveckling, utbildning, digitalt lärande, kvalitet, strategi och organisation för lärande och utveckling.

Konferensen arrangeras av eventarrangören Hexanova i samarbete med Swedish Learning Association som samlar över femtio L&D avdelningar på Sveriges största globala företag och organisationer och branschorganisationerna för utbildningsteknologi, edtech, Promise och Swedish Edtech Industry. Hexanova ligger bakom etablerade mötesplatser som Offentliga affärer, eFörvaltningsdagarna och Penningtvättdagarna.