Stockholmsmässan öppnar starkt 2024, med en nästan helt fullbokad eventkalender med över 90 inbokade event och fler än 800 000 svenska och internationella besökare som väntas passera genom mässans entréer. Dessutom är 2024 Stockholmsmässans bästa kongressår någonsin med flertalet medicinska kongresser samt en världskongress inom skogsforskning inplanerade, vilket visar på kraften i Stockholm som en attraktiv kongresstad.

Under 2024 väntas Stockholmsmässan göra sitt bästa kongressår någonsin med flera stora internationella kongresser och tiotusentals hitresta besökare. Bland kongresserna finns bland annat ECCO, en världsledande kongress om inflammatoriska tarmsjukdomar, ECE, europeisk kongress om endokrinologi, ERA, Europas största kongress inom området nefrologi, IUFRO, världens största kongress runt forskning och utveckling inom skogsfrågor, ASRS, ett årligt möte inom retinavetenskap och BIO-Europe, Europas viktigaste mötesplats för investeringar inom biotech och pharma.

”Vi är mycket glada över de bokningar som är inlagda för 2024 och som det ser ut nu kommer vi att göra vårt bästa kongressår någonsin. Att stora internationella kongressarrangörer väljer Stockholm och Stockholmsmässan som mötesplats är inte bara viktigt för oss, det är en av grundbultarna för besöksnäringen och Stockholm som varumärke. Det visar även på Stockholms position som en attraktiv kongresstad”, säger Anna-Karin Werner, affärsområdeschef för kongresser & guest events.

Stockholmsmässan har 80 års erfarenhet av att skapa olika möten och arrangemang men det har aldrig varit viktigare med det fysiska mötet menar Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

”I en tid präglad av snabb, teknisk utveckling och stora värderingsskiften fyller mänskliga möten en allt viktigare roll som positiv förändringskraft. Att mötas på riktigt blir allt viktigare och vi på Stockholmsmässan vill vara en bubblande accelerator där vår roll är att samarbeta, driva på och koppla ihop företag, organisationer och människor för att föra samhället framåt”, säger Christian Clemens.

Fullbokad anläggning och ett ökat besökarantal

Under 2024 har Stockholmsmässan en nästan helt fullbokad kalender med över 90 event som arrangeras på mässan. Det innebär att fler än 800 000 svenska och internationella besökare väntas passera genom mässans entréer, vilket är en ökning av besökarantalet med 40 procent jämfört med 2023. Eventkalendern för hösten är fullspäckad med folkkära evenemang, kongresser och möten.

Ett urval av vad som händer på Stockholmsmässan under 2024: