I takt med ett ökat intresse från mötesanläggningar över hela Sverige, har Svenska Möten under årets första kvartal klassificerat och utsett flera nya konferensanläggningar till utvalda mötesplatser.

Slott eller herrgård? Cityläge eller naturnära? Dagmöte eller stort event med logi, underhållning och aktiviteter? Svenska Mötens utvalda mötesplatser runt om i Sverige väljes med stor omsorg. Alla är av hög kvalitet och utmärker sig på sitt eget sätt. Det kan vara maten som serveras, atmosfären, arkitekturen, miljön eller en spännande historia. Svenska Mötens klassificering är en viktig del av arbetet med att säkerställa högsta möjliga standard på konferensanläggningar, vilket sedan möjliggör för företag och organisationer att välja de bästa mötesplatserna utifrån sina egna behov.

”Denna utökning av utvalda mötesplatser speglar Svenska Mötens fortsatta engagemang för att klassificera och lyfta fram de främsta konferensanläggningarna i Sverige. Varje ny klassificerad och utvald mötesplats har visat sig uppfylla våra strikta krav på kvalitet och service. Och för Svenska Mötens kunder innebär det att de får ett ännu större utbud av utvalda mötesplatser att välja bland”, säger Michael Schüller, vd Svenska Möten.

Följande anläggningar har under 2024 klarat Svenska Mötens klassificering och blivit utvalda mötesplatser:

  • Miss Clara by Nobis, Stockholm City: Ett cityhotell som breddar sitt utbud med ytterligare möteslokaler under våren.
  • Wisingsö Hotell & Konferens, Visingsö: En idyllisk tillflyktsort mitt i Vättern, erbjuder en perfekt bakgrund för tankeväckande möten.
  • Lundsbrunns Resort & Spa, Lundsbrunn: Ligger bara en kort avstickare från E20 och kan bekvämt rymma även stora sammankomster.
  • Fritiden Hotell & Kongress, Ystad: Ett modernt hotell i hjärtat av Ystad, som kombinerar affärsmöjligheter med avkoppling.
  • Artipelag, Värmdö: En unik plats som förenar konst, kultur, natur och erbjuder en inspirerande atmosfär för möten och event.
  • Grå Gåsen, Gotland: Svenska Mötens första utvalda mötesplats på Gotland, boutiquehotell som erbjuder en distinkt upplevelse på södra Gotland.
  • Hackholmssunds Konferens, Bro: Erbjuder en exklusiv och avskild miljö med möjligheter för hög säkerhet.
  • Villa Långbers, Tällberg: Erbjuder en historisk charm kombinerad med moderna faciliteter.

”Det är inspirerande att se så många anläggningar sträva efter och uppnå vår klassificering. Det bekräftar deras engagemang för kvalitet och innovation inom mötesindustrin. Vi är glada att välkomna dessa nya konferensanläggningar och ser fram emot att de kommer att erbjuda oförglömliga möten för alla som väljer att ha sina möten där, säger Linda Ahnell, ansvarig för Svenska Mötens klassificering.