Den potentiella flytten av baseballaget Athletics från Oakland i Kalifornien till Las Vegas i Nevada har fortfarande många hinder att ta sig över, men är ändå det överväldigande mest sannolika resultatet av situationen. Ett av de tidigare hindren var bristen på nya framställningar av den tilltänkta arenan från Athletics. Nu har dock klubben meddelat att de har anlitat BIG (Bjarke Ingels Group) i samarbete med HNTB för att arbeta med den nya arenan.

HNTB är ett infrastrukturdesignföretag med en lång meritlista som inkluderar Allegiant Stadium, hem för Las Vegas Raiders. Den föreslagna arenan kommer att ligga på den berömda Las Vegas Strip där Tropicana låg i årtionden, i den södra änden nära resorter som MGM Grand, New York New York, Excalibur, Luxor och Mandalay Bay. Allegiant Stadium ligger inte heller långt bort, på andra sidan en motorväg från Mandalay Bay.

Den 33 000 personer stora föreslagna arenan har formats av sitt läge på Las Vegas Strip och ger en utomhuskänsla med utsikt över stadens skyline. Den nivåindelade designen delar upp de övre och nedre sittplatserna så att fansen kommer närmare spelet än på traditionella arenor, och ger tydliga siktlinjer från varje sittplats. Takets fem överlappande lager, vars design är inspirerad av traditionella basebollvimplar, öppnar sig mot norr för att släppa in naturligt ljus och utsikt över The Strip, samtidigt som direkt solljus och värme från söder begränsas. På ytterfält finns världens största glasfönster med kabelnät, som vetter mot hörnet av Tropicana och Las Vegas Boulevards. I den nuvarande planeringen ingår en jumbotron-skärm på 18 000 kvadratmeter, vilket skulle göra den till den största skärmen i MLB. Kapaciteten på 33 000 personer skulle dock vara den minsta av alla aktiva MLB-arenor.

Athletics meddelar också att alla inblandade arbetar med en huvudplan för en relaterad semesteranläggning. Detaljerna i den processen, inklusive torn, platser och faser, kommer att fastställas under de kommande månaderna. Vidare omfattar planen ett område som rymmer upp till 2 500 parkeringsplatser på plats och förväntningarna är att det även kommer att finnas gott om kollektivtrafik.

Planen från Athletics och Major League Baseball har hela tiden varit att den nya arenan ska öppna i tid till säsongen 2028 och i pressmeddelandet upprepas det specifikt att det är så planen ser ut. Det är fortfarande oklart vad Athletics planerar att göra mellan slutet av hyresavtalet efter den kommande säsongen och början av 2028 års säsong.