Elite Hotels of Sweden har förvärvat rörelsebolaget Louis De Geer Konsert och Kongress i Norrköping AB, som driver kongresser, konferenser, konserter, möten, mässor och andra arrangemang i fastigheten Louis De Geer (LDG) i Norrköping. De anställda i bolaget ingår i förvärvet och fastigheten kommer fortsatt att ägas av Norrköpings kommun.

Detta förvärv markerar ett viktigt steg för Elite Hotels expansion och engagemang i att främja kultur- och evenemangssektorn i Sverige.

”Vi är mycket glada över detta förvärv och kommer göra vårt yttersta för att värna om kulturen i Norrköpingsområdet. Elite Hotels vill främja kultur- och evenemangssektorn i Sverige och har gedigen erfarenhet av att framgångsrikt förvalta liknande verksamheter. I Örebro har vi exempelvis i 20 år drivit Conventum, med kommunen som fastighetsägare. Vår verksamhet där har fyllt både anläggningen och Örebro med besökare och evenemang av alla de slag.”, säger David Halldén, vd och koncernchef, Elite Hotels of Sweden.

”Förvärvet av Louis De Geer Konsert och Kongress i Norrköping innebär att vi nu kan erbjuda Norrköping vår breda palett av egna arrangemang, inklusive dryckesmässor, Klossfestivalen – Sveriges bästa Lego-event, julgalor, och massvis med konserter. Dessa evenemang kommer att komplettera de redan befintliga aktiviteterna och bidra till att sätta Norrköping på kartan som en ledande evenemangsstad.”, säger Anders Karlsson, kongressansvarig, Elite Hotels of Sweden.

”Vi är mycket glada över att Elite Hotels tror på Norrköping och genom förvärvet av LDG väljer att etablera även konsert och kongressverksamhet här. Jag upplever Elite Hotels som en mycket kompetent och stabil part som har stor erfarenhet av branschen och att ge människor upplevelser och evenemang i hög klass. Dessutom är affären viktig för det lokala näringslivet – äntligen har vi fått en privat aktör som kan driva LDG fullt ut och samarbeta med företag i branschen för att skapa mervärde för Norrköping och skatteintäkter till kommunen. Det här är verkligen en bra dag för Norrköping.”, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

I augusti 2023 återöppnade Elite Hotels även Västerås Kongress efter att den tidigare operatören avslutat sin verksamhet i samband med pandemin. Tillsammans med fastighetsägaren så renoverade Elite Hotel hela fastigheten och skapade en nystart i samarbete med Västmanlandsmusiken och Västerås Sinfonietta.