Det välkända Börshuset vid Malmö C återställs så att det liknar ursprungsbyggnaderna från 1877, och tillbyggnaderna från 1980-talet får samtidigt nya fasader. Projektet visar hur restaurering och ombyggnad kan leda till ökad hållbarhet, och Stadsbyggnadsnämnden har gett fastighetsägaren grönt ljus för förändringarna.

Börshuset ligger på Skeppsbron med Malmö Centralstation som närmsta granne. Det består egentligen av två äldre byggnader (Tull- och Expeditionshusen) från 1877, som byggdes ihop med en glaskonstruktion på 1980-talet. I byggnaden finns idag kontor, konferensanläggning och en restaurang. Tanken är att öppna Börshuset så att det blir mer av en mötesplats. Ett steg för att uppnå detta är att fastighetsägaren vill upplåta hela plan ett och delar av plan två till en hyresgäst inom co-working.

Fastighetsägaren planerar att riva de två tillbyggnaderna och återuppbygga dem med ett nytt utseende. Tillbyggnaderna får stora glaspartier, med mellanliggande pelare. Flera detaljer på den nya fasaden är förenklade, moderna tolkningar av de som återfinns på ursprungsbyggnaderna.