Under den 17–18 september arrangeras Impact Innovation Summit (IMIN) i Helsingborg. Evenemanget är en sam­skapande mötes­plats för närings­liv, akademi, civil­samhälle och offentlig sektor med syfte att bidra till lösningar inom håll­barhet och verk­samhets­utveckling.

IMIN samlar engagerade individer med ett gemensamt mål att driva teknologisk, grön och social förändring. Genom att dela erfarenheter och lärdomar från olika sektorer kan nya samarbeten skapas och nya möjligheter utforskas. Bland samskaparna finns ett drygt 30-tal organisationer och verksamheter. Flera av dem kommer att hålla egna förmöten innan de samlas på Helsingborg Arena på eftermiddagen 17 september. Evenemanget kommer huvudsakligen att hållas på engelska.

Några av talarna på Impact Innovation Summit 2024:
  • Daria “Dasha” Krivonos (DK), CEO, Copenhagen Institute for Futures Studies.

    Daria Krivonos är en futurist som specialiserar sig på strategisk riskhantering och megatrender. Hon har tidigare arbetat på A.P. Møller-Mærsk Group och är känd för sina insikter om global handel, klimat och hållbarhet.
  • Thomas Osdoba (CAN/ESP), Managing Director, NetZeroCities.
    Thomas Osdoba har omfattande erfarenhet av hållbarhet och klimatförändringsbegränsning. Han var med och grundade EcoDistricts och Clean Energy Works, och stödjer nu städer i att uppnå klimatneutralitet till 2030 genom NetZeroCities.
  • Chelsea Collier (USA), Grundare, Digi.City.
    Chelsea Collier grundade Digi.City för att främja smartare, uppkopplade samhällen. Hon fokuserar på teknikens roll i att hantera samhällsutmaningar och fungerar som övergripande redaktör för Smart Cities Connect.
  • Fábio Duarte, Principal Research Scientist, MIT Senseable City Lab.
    Fábio Duarte leder urbana teknologiprojekt vid MITs Senseable City Lab. Hans arbete inkluderar innovativa projekt som Underworlds och Roboat, och han har varit konsult för Världsbanken.
  • Erik Fernholm (SE), Co-founder of IDG’s & 29k.

    Erik Fernholm är en tankeledare, social entreprenör och prisbelönt talare med en bakgrund inom kognitiv neurovetenskap och lyckoforskning. Han är medgrundare av Inner Development Goals och 29k Foundation samt ordförande för Ekskäret Foundation.

Om evenemanget
När: 17–18 september 2024 i Helsingborg
Var: Helsingborg arena, och andra platser i staden

Helsingborg: En innovativ stad
År 2020 utsågs Helsingborg till en av Europas mest innovativa städer i finalen av European Capital of Innovation Awards, även känd som iCapital. Det är ett stort erkännande för stadens ansträngningar att använda sig av innovation för att förbättra invånarnas liv. Helsingborg arbetar med innovation för att driva framtida förändringar. Där är samarbete en avgörande pusselbit. Därför samarbetar staden med näringsliv, akademi, civilsamhälle, offentlig sektor och invånare för att förverkliga visionen om en smart, hållbar och omtänksam stad. Det handlar om att förvandla kunskap till praktisk användning för framtidens välfärd.

För anmälan eller mer information, besök Impact Innovation Summit.