Den 3 oktober 2024 kommer Kristianstad att bli navet för livsmedelsinnovation och hållbarhet när Krinova arrangerar den internationella konferensen Spot on Food. Årets tema är ”Resilienta livsmedelssystem”, något som aldrig har varit viktigare än nu. Temat kommer att utforskas genom tre perspektiv: entreprenörskap, mångfald och beredskap.

Detta är ett tillfälle för alla – entreprenörer, beslutsfattare, forskare, journalister, och alla som är intresserade av livsmedel och hållbarhet – att nätverka och få djupare insikter i dagens utmaningar och lösningar.

Några av höjdpunkterna under dagen:

  • Beredskap  Thor Sigfusson och Matthieu Vincent kommer att dela med sig av sina expertkunskaper om hur de har hanterat kriser och rustat upp med mer resiliens inom livsmedelssystemet. Och från Ukraina kommer Andrii Ocheretnyi, vice borgmästare i Vinnytsia, och Maksym Martianov, direktör för ekonomi och investeringar i Vinnytsia. De kommer att dela med sig av sina erfarenheter av hur kriget har påverkat det lokala livsmedelssystemet, och presentera strategier för att skapa en motståndskraftig framtid.
  • Entreprenörskap  Sara Wimmercranz och Avit Bhowmik, två ledande röster inom innovation, kommer att inspirera deltagarna med sina visioner och erfarenheter.
  • Mångfald  Märta Jansdotter Aguirre, Björn Schröder och Tobias Degsell kommer att lyfta fram vikten av mångfald inom livsmedelsindustrin och dess roll i att skapa hållbara system.

Konferensen ger även möjlighet att möta modiga och innovativa entreprenörer i nytänkande paneldiskussioner, delta i fokuserat nätverkande genom AI-driven matchmaking, och diskutera nutidens utmaningar med ledande forskare och experter under lunchpausen.