• Från och med den 1 september 2024 får Air France- och KLM- kunder tillgång till 33 nya destinationer i norra Europa utöver hubbarna som SAS har i Köpenhamn, Oslo och Stockholm.
  • SAS kunder kommer får tillgång till 33 nya europeiska destinationer utöver hubbarna som Air France och KLM har på flygplatserna Paris-Charles de Gaulle och Amsterdam Schiphol.
  • Interline-avtalet omfattar Air France, KLM och SAS europeiska nätverk.
  • Air France-, KLM- och SAS- kunder kan fortsatt tjäna och använda Miles/Points via lojalitetsprogrammen Flying Blue och EuroBonus.

Air France-KLM och SAS meddelar att de har tecknat codeshare- och interlineavtal som gäller mellan Air France, KLM och SAS. Avtalen omfattar även ömsesidiga förmåner inom lojalitetsprogrammen, och träder i kraft den 1 september 2024, då SAS officiellt ansluter sig till SkyTeam-alliansen, där Air France-KLM är en av grundarna.

Codeshare-avtalet kommer att omfatta ett brett utbud av europeiska destinationer. Air France och KLMs kunder får tillgång till 33 destinationer i norra Europa utöver SAS hubbarna i Köpenhamn, Oslo och Stockholm. SAS kunder kommer att få tillgång till 33 destinationer i Europa utöver Air France och KLMs hubbar på Paris Charles de Gaulle Airport och Amsterdam Schiphol Airport. Dessutom kommer interkontinentala destinationer att läggas till i avtalet inom en snar framtid.

Interlineavtalet kommer att omfatta Air Frances, KLMs och SAS europeiska nätverk, vilket ger kunderna utökade resealternativ.

Medlemmar i Flying Blue och EuroBonus, Air France-KLMs och SAS respektive lojalitetsprogram, kommer att kunna tjäna och använda Miles/Points på alla flygningar som genomförs från och med den 1 september 2024. Berättigade EuroBonus-medlemmar kommer också att kunna ta del av SkyTeams tjänster och förmåner, inklusive SkyPriority och loungeaccess.

”Dessa avtal är ett viktigt steg mot ett nära kommersiellt samarbete mellan Air France, KLM och SAS”, säger Angus Clarke, chief commercial officer på Air France-KLM. ”Genom att koppla samman våra nätverk och hubbar kommer våra kunder att kunna dra nytta av ett brett utbud av europeiska destinationer och högkvalitativa tjänster. Vi ser fram emot att vidareutveckla denna relation och att stärka vår position i den skandinaviska regionen.”

”Vi är stolta över att idag kunna lansera codeshare-flygningar med vår framtida SkyTeam-partner Air France-KLM, vilket förbättrar våra förbindelser och erbjuder större fördelar för våra lojala kunder. Samarbetet med Air France-KLM innebär stora möjligheter. Det kommer inte bara att locka nya passagerare till SAS utan också öka SAS globala synlighet och anslutningsmöjligheter. Vi ser fram emot ett framgångsrikt och långvarigt samarbete tillsammans”, säger Paul Verhagen, chief commercial officer på SAS.

Air France och KLM flyger upp till 200 gånger i veckan mellan sina nav – Paris-Charles de Gaulle Airport och Amsterdam Schiphol Airport – och SAS nav i Köpenhamn, Oslo och Stockholm.

SAS flyger för närvarande upp till 44 gånger i veckan till Paris-Charles de Gaulle från Köpenhamn, Oslo och Stockholm, och 65 gånger till Amsterdams Schiphol-flygplats. Bokningar är nu öppna på airfrance.com, klm.com, flysas.com och via alla distributionskanaler för flygningar som avgår från och med den 1 september 2024.