nyheter
viktiga möten
Klimatförändringar ger stora effekter för Östersjön
– lokala åtgärder och samarbete nödvändigt.
stora möten
Ytterligare ett fullspäckat år
på Karlstad CCC.
Omvärldsanalys
Resandet i världen
ökade kraftigt under 2017.
Jubileum
Svenska Mässan
fyller 100 år.
på nytt uppdrag
Didier Scaillet
ny vd för SITE och SITE Foundation.
forskning skapar möten som skapar kunskap
Mittuniversitetet
blir partner i Treesearch.
på nytt uppdrag
Maria Larsson
ny CFO för AccorHotels Europa.
Hållbarhet
Så kan transporter flyttas
från lastbil till tåg.
möten skapar event event skapar möten
Mötesforum kring evenemangssäkerhet
till Halmstad.
Framtiden inbokad
Första kongressen värvad
SeaU i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar

Warning: getimagesize(images/images_news/jennifer_och_Örjan_klein.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/news.php on line 58
Jennifer Barker, Sigtunahöjden, vinner kocktävling!
IACC har varje år en internationell mattävling, ”the Copper Skillet” och den andra februari avgjordes uttagningstävlingen på Villa Brevik på Lidingö. Jennifer, var enda tävlande kvinna bland de manliga kockarna som kom från olika konferensanläggningar i Stockholmsområdet; Bergendal, Högberga Gård, Såstaholm, Stora Brännbo, Thoresta Herrgård och Villa Brevik. De tävlande kockarna hade 30 minuter på sig att prestera sitt bästa utifrån exakt likadana råvarukorgar, utrustade endast med gasolkök som hjälpmedel.

Den välrenommerade juryn bestod av Manfred Rainer, tävlingsledare, Örjan Klein, juryns ordförande och gästdomare Jesper Johansson, ansvarig och adjunkt på Måltidens Hus i Grythyttan.

Vinnaren Souschef Jennifer Barker från Sigtunahöjden får nu det prestigefyllda uppdraget att representera Sverige i Copper Skillet finalen i Leesburg, utanför Washington D.C i USA. Där kommer övriga tävlande från fyra olika kontinenter att alla vara vinnare i sina respektive länder.

Jennifer har precis börjat på Sigtunahöjden och hon ingår i den satsning på matupplevelsen som nu genomförs på Sigtunahöjden. Tillsammans med Kökschef Magnus Wikström formar Jennifer en tydlig vision att varje måltid ska vara balanserad av yttersta kvalitet. De använder gärna svenska och internationella influenser i sin matlagning. Att jobba i team och utveckla gästkontakter är också viktigt. Tillsammans skapas ett kreativt klimat som ger våra gäster en helhetsupplevelse av Sigtunahöjden.

– Detta är ett härligt besked på att den förändringsprocess och utveckling av matupplevelsen som inleddes när vi tog över som nya ägare under 2010 ger resultat, säger ägarna Lotta Boman och Björn Jonzon. Vi är väldigt stolta över att ha Jennifer som ny Souschef. Hon är i högsta grad delaktig och oerhört viktig i arbetet att utveckla Sigtunahöjden till att bli en av Sveriges bästa mötesanläggningar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

IACC är en internationell organisation med konferensanläggningar i USA, Europa, Asien, och Australien. IACC symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade konferensanläggningar och har högsta kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionell personal och personlig service. Medlemsanläggningarna är specialister på att möta mötesmarknadens krav på personlig service och kvalitet. www.iacconline.org